Soalan Mengenai Vivix


Ramai yang tertanya-tanya dan kami kerap menerima beberapa soalan lazim mengenai Vivix dari para pelanggan-pelanggan kami. 

Jadi disini mommy letakkan antara soalan-soalan yang sering ditanya kepada kami dan kepada para agen-agen shaklee

Di bawah ini adalah antara soalannya dan jawapan didalam poster :-


Soalan Mengenai Vivix

1. Apa itu Vivix?
 • Vivix merupakan minuman botaninlazat yang mengandungi campuran botani anggur Muscadine,Ekstrak Elderberi Eropah, Ekstrak Knotweed Jepun dan Ekstrak Lobak Ungu.

2. Apa yang membuatkan minuman Vivix ini berbeza dengan produk lain?
 • Kemajuan sains Shaklee dan campuran proprietari berasakan anggur muscadine-salah satu daripada buah yang paling jarang didapati dan ahan lasak. Anggur muscadine mengandungi polifenol lengkap yang tidak terdapat dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain,muscadine mempunyai kepekatan asid elagik dan elagitanin yang lebih baik, apabila digabungkan dengan polifenol lain akan menghasilkan antioksidan yang berkuasa.
 • Di Shaklee, kami memanfaatkan kelebihan anggur muscadine dalam setiap botol vivix menggunakan proses pengekstrakan yang dipatenkan yang menumpukan dan mengekalkan kandungan bioaktif polifenol.

3. Siapakah yang boleh minum Vivix ini?
 • Vivix direka untuk orang dewasa yang mementingkan kesihatan penuaan secara sihat dan kesejahteraan, Vivix tidak disarankan bagi wanita hamil atau menyusui atau sesiapa yang berusia 18tahun kebawah.

4. Berapa banyak perlu diambil setiap hari?
 • Satu sudu teh sehari.


Soalan Mengenai Vivix

5. Apa yang membuatkan anggur muscadine berbeza dengan anggur yang lain?
 • Anggur Muscadine juga boleh membiak dalam persekitaran yang bahaya; profil fenolik mereka memberikan perlindungan tambahan terhadap bakteria, kulat, yis, kemarau, kelembapan yang berlebihan dan suhu yang melampau sementara anggur lain mudah rosak dalam persekitaran seperti ini

6. Apa itu polifenol ?
 • Istilah polifenol digunakan untuk menggambarkan sekumpulan sebatian semula jadi yang ditemui sebahagianbesarnya dalam buah-buahan, buah beri, dan sayuran yang mempunyai manfaat antioksida dan potensi kesan perlindungan terhadap penuaan sel. Malah, penyelidikan baru menunjukkan bahawa polifenol boleh memberikan pelbagai kesan biologi terhadap kesihatan manusia

7. Bilakah saya harus mengambil vivix?

 • Ambil vivix setiap hari, sebaik-baiknya dengan hidangan seperti sarapan pagi atau makan tengah hari. Goncangkan sebelum mengambil hidangan yang diyorkan setiap hari.

Soalan Mengenai Vivix

8. Bolehkah saya ambil lebih 1 sudu Vivix sehari?
 • Menurut penyelidikan terkini, tidak terdapat manfaat tambahan daripada mengambil lebih daripada hidangan yang disyorkan satu sudu teh setiap hari.

9. Bolehkah saya ambil Vivix bersama supplement shaklee yang lain?
 • Vivix bolehh diambil bersama semua makanan tambahan shaklee

10. Adakah terdapat langkah berjaga-jaga?
 • Tidak ada interaksi yang diketahui


Soalan Mengenai Vivix

11. Adakah Vivix mengandungi alkohol?
 • Vivix tidak mengandungi alkohol

12. Adakah Vivix disahkan halal?
 • Ya, Vivix diikitiraf halal oleh Islamic Services Of America ( ISA ), badan pemilihan halal asing yang diiktirafoleh Jabatan Pembangunan Islam Malaysia ( JAKIM )

13. Adakah Vivix didaftarkan dibawah  NPRA (Badan Pengawal seliaan Farmaseutikal Kebangsaan)
 • Tidak, Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada dibawah seliaan Jabatan dan Kualiti Makanan Malaysia (FSQD ) 

14. Kenapa saya perlu simpan Vivix didalam peti sejuk selepas dibuka? 
 • Penyejukan selepas dibuka akan membantu mengekalkan kesegaran, warna dan bahan aktif yang optimum dalam produk


Soalan Mengenai Vivix

Harap jawapan yang diberi segalanya dapat menjawab segala persoalan yang terpendam selama ini,

Jika terdapat pertanyaan atau ingin membeli boleh hubungi saya Hidayah Mosni pada nombor yang tertera dibawah atau klik saja pada gambar whatsapp yang tertera, terima kasih

Soalan Mengenai Vivix
Post a Comment

0 Comments