Kebaikan Minyak Ikan Shaklee Pada Otak

Minyak ikan sangat diketahu umum yang ianya sangat baik untuk kesihatan tubuh kita from head to toe. Yang mana ianya merangkumi untuk kesihatan otak, kesihatan dalaman, dan juga kesihatan jantung. Dengan mengamalkan pengambilan minyak ikan shaklee ini ianya boleh membantu kita mencegah penyakit diabetis, kolesterol, mencegah darah tinggi dan juga ianya meningkatkan daya ingatan kita, untuk fokus dan tahap kecerdasan otak.

Asid lemak ikan ini iaitu DHA & EPA ianya penting untuk perkembangan, pertumbuhan dan juga fungsi otak. Kira-kira 8% daaripada berat otak terdiri dari asid lemak omega 3, yang mana ianya terdiri dari pembinaan blok anggaran 100 bilion neuron.

DHA & EPA memainkan peranan penting dalam struktur dan fungsi neuron, yang mana ianya melindungi blok-blok neurin dsari kerosakan oksidatif, keradangan, dan kemusnahan kumulatif yang disebabkan oleh faktor luaran yang kronik.Omega-3 terkumpul didalam otak manusia sejak pembinaan janin lagi, Jumlah omega-3 DHA dikaitkan dengan kecerdasan otak dan prestasi kognitif terutamanya pada fasa bayi dan kanak-kanak.

Tetapi kandungan Omega-3 akan berkurangan bila umur kita meningkat, terutamanya dalam kawalam pemprosesan ingatan.

Jom kita tengok apa kebaikannya:

KEBAIKAN MINYAK IKAN SHAKLEE PADA OTAK

1. MENGUATKAN HUBUNGAN SEL OTAK
 • Omega-3 membantu menguatkan hubungan antara sei-sel otak untuk daya ingatan dan daya perhatian yang lebih baik.
Kebaikan Minyak Ikan Shaklee Pada Otak


2. MENGURANGKAN PLAK DI OTAK
 • Omega-3 membantu mengurangkan tahap plak yang menyebabkan penyakit Alzheimer

Kebaikan Minyak Ikan Shaklee Pada Otak


3. MENINGKATKAN ALIRAN DARAH

 • Omega-3 membantu meningkatkan aliran darah ke otak dan meningkatkan memori secara konsisten. • Kebaikan Minyak Ikan Shaklee Pada Otak  4. MENGURANKAN TEKANAN
  • Omega-3 juga membantu mengaktifkan antioksidan yang membantu mengurangkan tekanan dalam sel-sel otak

  Post a Comment

  0 Comments