Tuesday, 6 April 2021

Giveaway Raya Bersama Shida Radzuan Blog

 6 hari lagi Ramadhan bakal tiba sudahkah anda bersedia?

Dah abis ganti puasa ke belum tu? Masih sempat lagi kalau nak kejar ganti puasa ni

Tapi yang menariknya belum puasa lagi, ramai yang dah menempah baju raya takut tailor tidak ambil tempahan jika lewat hantar, begitu juga untuk baju raya ready made ramai dah yang mencari dan membeli takut nanti bila lewat beli nanti tiada saiz dan yang berkenan dihati juga nanti tiada stok. Kuih raya pun macam tu juga, memasing diofis ni semua dah buat tempahan kuih raya tinggal, segala jenis kerepek pun ada yang dah tempah. Kang lambat tempah menyesal pulak nanti.

Kami sekeluarga? Seperti biasa semua last minit hahahahaha, kang mulala nanti beli baju ada yang tak sama warnala, tudung nak beli tiada yang sesuaila, macam-macamla ragam laki bini ni nanti, pakej siap gaduh hahaha, begitulah kami setiap tahun bila menjelang raya. Kebiasaannya malam raya baru mencari semua tu, dari hujung rambut sampai ke hujung kaki dan juga kuih muih.

Untuk tahun ni tak tahula boleh balik beraya ke tidak, PKP tak habis-habis, sedih pulak rasa, sama-samalah kita berdoa ye supaya dapat balik kampung beraya tahun ni, cukuplah tahun lepas raya tak dapat balik, syahdu oiii, lagi-lagi bila dengar lagu dendang perantau..meleleh air mata sambil kerja. Aku kerja tau raya taun lepas. 

Rasanya kalau tahun ni tak dapat balik raya, boleh redha dah kot hihihi.

Giveaway Raya Bersama Shida Radzuan Blog


Ok mommy tag 2 orang ni ye Ziana Eunos dan Aida ye..
Good luck you alls

18 comments:

  1. Assalamualaikum. Abam Kie juga dtg dari segmen yg sama. Dah follow blog puan hidayah ye.

    ReplyDelete
  2. Good luck, moga ada rezeki :)

    ReplyDelete
  3. sekarang ni semua orang dah tempah awal. Saya, mood raya tak datang lagi. Baju tahun lepas pun msaih belum pakai. Harapnya tahun ni puasa dan raya lebih meriah dengan keluarga.

    Semoga ada rezeki dalam GA Shida :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la ramai je yang tempah awal..kang beli frust pulak kalau tak dapat merentas negeri. Insha allah amin :)

      Delete
  4. Good luck ;) selamat berpuasa ^^

    ReplyDelete
  5. Terima kasih dayah join GA shida ye :)
    Bila baca entri dayah ni rasa terduduk dalam situasi yg sama..meriahkan suasana mcm tu..tp yerla..masih PKP xboleh nk rentas negeri lg kalau kg x sama negeri..bersabar ye :)
    shida doakan mudah-mudahan ramadhan dan syawal ni membawa kegembiraan walaupun kita menyambutnya dalam keadaan norma baharu :)

    All the best dayah!
    p/s : shida masih tak terima email (butiran) dr dayah. Minta email sekali lagi ya..ASAP..tq dayah :)

    ReplyDelete
  6. selamat maju jaya. singgah follow juga menambah kenalan :D

    ReplyDelete
  7. Tahniah
    https://www.shidaradzuan.com/2021/04/tahniah-kepada-10-pemenang-giveaway.html

    done follow sini

    ReplyDelete
  8. Tahniah sis.Menang GA SRB.Selamat berpuasa­čśś!!

    ReplyDelete
  9. Senarai Pemenang dah keluar ya :)
    Boleh semak, Tahniah kepada semua peserta!

    ReplyDelete
  10. tahniah berjaya tersenarai sebagai pemenang! follow sini "D

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang anda beri :)