Saturday, 20 March 2021

Kuih Pulut Inti Kelapa Manis

 Kuih pulut inti kelapa manis, antara kuih tradisi kegemaran selepas tepung gomak. Dah pernah buat tepung gomak, kejadian dia hampir jadi tapi tak sempurna sangatla kejadian dia.

Kuih pulut inti kelapa manis ni, boleh cuba pula lepas ni.

Kejadian yang di ingini tejadi, sepatutnya pada hari kejadian terjumpa kuih pulut inti kelapa manis ni, nak berpuasa ganti.

Bangun awal pagi dan bersahur dengan Esp mix dengan rolled oat dan chia seed juga ratah ikan dan sayur, macam tu je pun dah kenyang tau.

Lepas hantar anak kesekolah, singgah beli nasi lemak untuk husband dan anak no 2. Eh ade pulak kuih pulut inti kelapa manis.

Okla kita simpan untuk berbuka puasa nanti, akan tetapi godaan kuih pulut kelapa manis ni sangatlah kuat.



Sebab kuih tu tersangat jarang ada kat gerai nasi lemak tu.

Hanya mampu bertahan sampai pukul 9 pagi je, hahaha pastu terus ngap kuih pulut tu, sape macam tu niat nak puasa tapi bila nampak makanan yang rare dan jarang orang jual, terus berbuka.

Ko bayangkanlah pukul 5 tu dan menelan esp mix chia seed dengan rolled oat, siap ratah ikan dengan sayur.

Betapa penuhnya perut, pastu pukul 9 membedal kuih pulut kelapa manis tu, kenyang beb kenyang.

Ku tersandar kekenyangan lepas tu.



So moral of the storynya, kena tahan lagi godaan tu. Jangan terjebak sangat

Sekian, eh kalau korang nak cuba Esp tekan je button whatsapp tu.

Puasa nak dekat dah ni, berbaloi-baloi beli, sesuai sangat untuk seisi keluarga

2 comments:

Terima kasih atas komen yang anda beri :)