Tuesday, 6 November 2018

Tips memilih minyak ikan berkualiti tinggi

Assalamualaikum,hai semua

Lately ni ramai pulak yang tanya mommy mengenai apa bagusnya minyak ikan ni,yela sempena mommy dok iklan promosi omega guard dari shaklee ni hihihi.

Ada yang tanya boleh ke kalo gout makan omega?
Boleh ke kalo budak2 makan minyak ikan ni?
Boleh kurus ke kalo makan omega ni boleh kurus?
Paling banyak sekali yang mommy terima soalan,bagus ke minyak ikan shaklee ni untuk kesihatan?

Apa yang tak bagusnya minyak ikan ni?Bagus sangat-sangat minyak ikan ni untuk kesihatan,untuk otak,untuk kesihatan organ dalaman.

Ni mommy nak share beberapa tips bila korang nak membeli minyak ikan ni.

1.) PILIH SYARIKAT YANG BERKUALITI.
* Tidak semua minyak ikan adalah sama. Cari syarikat yang anda boleh percayai,dan mempunyai sejarah pengeluaran produk yang berkualiti.




2.KETULENAN DAN KESELAMATAN
*Yang ni kene tahu jugak sejarah pembuatan dia bagai mana,bagaimana depa proses ikan tu.
* Penyulingan Molekul dimana merupakan proses meletakkan ikan di dalam keadaan vakuum yang membolehkan ia mendidih pada suhu yang sangat rendah untuk melindunginya dari rosak.
*Ini membolehkan EPA & DHA dipisahkan daripada logam berat,yang membolehkan toksin disingkirkan.



3.IKAN KECIL ATAU IKAN BESAR?
*Kebanyakn minyak ikan diambil dari ikan yang kecil,kerana ikan yang kecil ni dia mempunyai jumlah bioakumulasi toksin yang begitu rendah.





4.KELANGSUNGAN
*Sebuah syarikat yang bertanggungjawab akan beri perhatian terhadap saiz populasi dan had tangkapan serta mengelakkan penangkapan iakn pada musim pembiakan untuk memastikan bekalan jangkamasa panjang sentiasa mencukupi.



Ok itu sahaja perkongsian tips memilih minyak ikan berkualiti tinggi dari mommy.
Sempena bulan November ni bulan promosi minyak ikan dari Shaklee ( Omega guard )
Korang boleh dapatkan sebelum akhir bulan ni tau.

Beli 2 botol diskaun 5%
Beli 6 botol percuma 1 botol.

Berminat boleh la korang hubungi mommy ye,untuk bulan ni je tau promosi ni.




0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen yang anda beri :)