Monday, 15 October 2018

Status halal produk shaklee

 Mungkin ada yang tertanya-tanya sama ada peroduk shaklee halal atau pun tidak? Selamat untuk di makan ke?

Bagi kita sebagai umat islam sangat menitikberatkan halalnya sesuatu makanan, kerana ia nya memberi kesan terhadap aktiviti kehidupan harian kita dan amalan kita juga.

Maka untuk mengambil sesuatu makanan kita perlu tahu juga mengenai produk tersebut itu halal ataupun tidak.

Bagi produk shaklee ini,insha allah produk ini telah diiktiraf bahawa ianya halal,jadi nya tak perlu lagi rasa ragu-ragu untuk membeli makanan tambahan keluaran shaklee ye :)

KESUCIAN makanan amat dititikberatkan masyarakat Islam. 
Isu ini amatlah sensitif kepada masyarakat Islam terutamanya di Malaysia.
 Bagi orang Islam sebarang isu mengenai halal atau haramnya sesuatu makanan perlu diberi perhatian serius kerana ia memberi implikasi terhadap amalan ibadah. 
Syariat Islam meletakkan piawaian tinggi dalam menentukan sesuatu makanan atau minuman itu halal ataupun haram. 
Piawaian dan garis panduan ditetapkan itu penting kerana ia akan mempengaruhi kehidupan umat Islam. 
Ini adalah kerana seorang Islam makan bukan sahaja kerana untuk menyihatkan tubuh dan fikirannya tetapi sebagai satu ibadah kepada Penciptanya dan memastikan ia berupaya melaksanakan suruhan dan meninggalkan tegahan agama.

Baca artikel penuh memastikan makanan suci dan halal 

Disini saya lampirkan sijil halal bagi produk shaklee yang dikeluarkan oleh ISA ( Islamic Service Of America )

Sijil ini akan diperbaharui setiap tahun ya,macam kita renew lesen jugakla,tiap-tiap tahun :)




Kenapa tiada sijil JAKIM?

Kerana produk shaklee ini bukan dikilangkan di Malaysia
Kesemua produk shaklee yang dipasarkan di Malaysia telah mendapat kelulusan halal di negara pengeluarnya iaitu di Iowa USA.JAKIM telah mengiktiraf kesemua produk-produk ini yang telah mendapat pengesahan halal di ISA.






Jadinya tak perlu ragu-ragu lagi dan berasa was-was nak ambil produk shaklee ni.
Alhamdulilah saya sudah 2 tahun consume shkalee ini,moga diberi kesihatan yang baik secara berterusan,insha allah.

Jika berminat boleh terus hubungi saya


Continue Reading

KENAPA SHAKLEE?


SELAMAT

8 SEBAB UNTUK MEMPERCAYAI KUALITI DAN KESELAMATAN PRODUK SHAKLEE 

Produk yang selamat datangnya daripada bahan-bahan yang berkualiti, dan itulah yang shaklee gunakan. 
Keselamatan mutlak amat penting di Shaklee, dan di shaklee telah ditegaskan bahawa standard shaklee tiada tandingan. 
Bahan-bahan untuk produk shaklee dipilih secara teliti untuk memenuhi standard prestasi dan penyaringan yang tinggi. 
Malah, standard ketulenan shaklee adalah antara yang paling ketat dalam industri nutrisi dan pemakanan berkhasiat untuk memberi jaminan bahawa semua produk kami adalah selamat. 

Apabila anda fikirkan “Shaklee”, fikirkan “Tulen”. 




1)KAMI MENYARING LEBIH 350 BAHAN CEMAR, RACUN SERANGGA DAN BENDASING UNTUK SETIAP BAHAN BOTANI BAHARU

Selain itu, kami turut menyaring untuk bahan cemar lain termasuk logam berat, sisa pelarut, kehadiran radiasi dan pencemaran mikrob. 

2)LEBIH DARIPADA 250 UJIAN RACUN SERANGGA DILAKUKAN, MELEBIHI SYARAT UNITED STATES PHARMACOPEIA (USP) 

3)KAMI MELAKUKAN LEBIH 100,000 UJIAN KUALITI SETIAP TAHUN untuk memastikan produk kami selamat digunakan oleh anda dan keluarga anda. 

4)TIADA TAMBAHAN PENGAWET, PEMANIS ATAU PERASA TIRUAN 

5)BEBAS GLUTEN 
Produk kami Bebas Gluten, berita baik untuk mereka yang mengalami alahan gluten dan sensitif-gluten. 
Dengan produk bebas gluten, kami mahu anda memiliki usus dan sistem penghadaman yang lebih sihat. 

6)BUKAN GMO 
Produk Shaklee adalah bebas GMO dan disahkan melalui Program Pengekalan Identiti (Identity Preserved Program (IPP)), pendekatan paling dipercayai untuk memastikan produk kami kekal Bukan- GMO dari peringkat biji benih hingga ke proses pengilangan. 

7)TERBIODEGRADASI 
Berpegang pada prinsip selamat, handal dan mesra alam, produk Get Clean Home Care kami adalah Terbiodegradasi yang tidak mengandungi fosfat, nitrat atau borat. 
Kami menjadikannya satu tanggungjawab dan amanah untuk menjadikan planet kita lebih sihat sepanjang masa.  

8)KAMI TIDAK MELAKUKAN UJIAN KE ATAS HAIWAN 
Terbukti Para saintis kami sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semula jadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujarabannya. 





TERBUKTI

1) LEBIH 100 PEMBENTANGAN DAN KERTAS SAINTIFIK DITERBITKAN 
Produk kami disokong oleh lebih daripada 100 pembentangan dan kertas saintifik yang diterbitkan, yang membuktikan bahawa ia membawa perubahan kepada kesihatan anda. 

Salah satu ujian ini ialah Kajian Penanda Aras, yang menunjukkan bahawa orang yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tiada suplemen sama sekali. 

2 TELOMERE 
 Kajian Telomere menunjukkan bahawa pengguna Shaklee yang mengambil suplemen selama 5 tahun mempunyai telomere lebih lama berbanding pengguna sihat tanpa-suplemen. 

3 PATEN SHAKLEE 
Produk Shaklee mempunyai lebih daripada 70 paten dan sedang-dipaten.. 

4 SISTEM PELEPASAN BERPATEN 
Sistem pelepasan berpaten Shaklee dicipta untuk memperbaiki dengan ketara kadar penyerapan nutrien utama dalam tubuh, menyediakan nutrien yang betul, di lokasi yang betul dan pada masa yang tepat. 

Layari healthresource.shaklee.com untuk lampiran lengkap penyelidikan yang ditaja oleh Shaklee. 

Shaklee terus menerajui dengan Inovasi Produk Hebat Di Shaklee, inovasi tidak pernah terhenti. 

Sejak kami memikul tanggungjawab dan dedikasi untuk melaksanakan legasi dan warisan inovasi Dr. Shaklee bagi membantu orang ramai menjalani kehidupan yang lebih baik, kami sentiasa mencari peluang dari sains dan alam semula jadi untuk mendapatkan penyelesaian baharu demi kehidupan yang lebih baik. 

Dr. Forrest C. Shaklee Global Innovation Center memiliki peralatan saintifik yang moden dan termaju untuk memastikan produk Shaklee memenuhi dan melangkaui standard tertinggi industri untuk ketulenan dan keselamatan produk. 

Semua produk dalam portfolio Shaklee akan dibangunkan dan diuji di dalam kemudahan ini menggunakan fungsi R&D, termasuk penyelidikan pemakanan dan nutrisi, pembangunan bahan dan ramuan, pembangunan produk/proses, jaminan kualiti, dan kawalan kualiti. 

Dengan adanya kemudahan ini, Shaklee kini mempunyai lebih daripada 60 ahli sains yang berpusat di perbandaran Pleasanton.

 "Inovasi dan sains adalah nadi dan teras untuk segala yang kami lakukan di Shaklee. Pusat inovasi ini adalah satu langkah lagi sebagai pelaburan berterusan kami di masa hadapan, dengan matlamat terunggul untuk membantu orang ramai menjalani kehidupan yang lebih lama, lebih sihat." 

ROGER BARNETT, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Shaklee Corporation. 

BERKESAN
Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee Satu Kajian Penanda Aras 

Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee adalah kajian perintis mengenai pengguna suplemen pemakanan jangka panjang yang menunjukkan bahawa mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik, berbanding mereka yang mengambil multivitamin jenama lain atau tiada multivitamin sama sekali. 


Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee [Shaklee Dietary Supplement Study] adalah kajian bebas oleh University of California, Berkeley, ke atas corak penggunaan, status kesihatan dan nutrisi pengguna jangka panjang pelbagai suplemen pemakanan. 

Kajian rentas-silang ini telah diterbitkan dalam Nutritional Journal, jurnal saintifik ulasan-sejawat atas talian pada Oktober 24, 2007. http://www.nutritionj.com/content/6/1/30 

Hasil kajian ini membantu mengesahkan apa yang telah kami di Shaklee tegaskan selama ini 

• Pendekatan gaya hidup sihat jangka panjang Shaklee merangkumi pilihan pemakanan bijak dari segi makanan dan suplemen, serta bersenam untuk mencapai dan mengekalkan berat yang sihat ternyata akan menyokong kesihatan dan kesejahteraan yang optimum. 

• Dan kami mahu anda memastikan bahawa gaya hidup sihat anda turut merangkumi diet yang bijak, pengambilan suplemen, dan strategi senaman semasa anda berusaha untuk mencapai kesihatan yang optimum
. ... dan keputusannya amat Mengagumnkan! 

Tahap Nutrien Darah yang Baik 
Penanda Bio Utama Kesihatan Jantung yang Baik 
Kekerapan Penyakit Lebih Rendah 
Tahap Selamat Vitamin D dan Zat Besi 

PENGGUNA PELBAGAI JENIS MAKANAN TAMBAHAN MEMPUNYAI: 

Risiko Penyakit Jantung Lebih Rendah
11%Nisbah Kolesterol Lebih Rendah 
33% Tahap Trigliserida Lebih Rendah

Penyakit Berkaitan Otak dan Jantung Lebih Rendah 
36% Tahap Homosisteina Lebih Rendah 

Risiko Penyakit Jantung, Kanser, Kencing Manis Lebih Rendah
 59% Tahap Protein Reaktif-C Lebih Rendah 
39% Risiko Peningkatan Tekanan Darah Lebih Rendah 
73% Risiko Kencing Manis Lebih Rendah
Continue Reading

Monday, 8 October 2018

Renew and maintain set

  1. Luminuos Gel Oil Cleanser ( 125ml )
  2. Perfecting Skin Toner ( 177ml )
  3. Age Defense Moisturizer SPF 50 ( 50ml )
  4. Youth Activating Serum ( 30ml )
  5. Advanced Renewal Night Cream Rich OR Light ( 50ml )


Continue Reading

Starter Set Youth Shaklee











STARTER SET SHAKLEE

Luminous Gel Oil Cleanser ( 125ml )
Perfecting Skin Toner ( 177ml )
Age Defense Moisturizer SPF 50 ( 50ml )
Advanced Renewal Night Cream Rich OR Light ( 50ml )


Baca juga Penerangan mengenai penggunaan setiap produk youth shaklee



Continue Reading

Intensive Treatment and Repair Set




  1. Luminous Gel Oil Cleanser ( 125ml )
  2. Perfecting Skin Toner ( 177ml )
  3. Age Defense Moisturizer ( 50ml )
  4. Youth Activating Serum (30ml )
  5. Radiance C& E
  6. Advance Renewal Night Cream Rich OR Light (50ml )
Continue Reading

Penerangan mengenai penggunaan setiap produk youth shaklee

Ramai yang menantikan skincare dari shaklee,selama 8 tahun kajian dibuat dan akhirnya pada tahun 2018 akhirnya skincare keluaran Shaklee ini akhirnya berada di pasaran.Pada bulan pertama YOUTH  Shaklee skincare ini berada di Malaysia,ianya menjadi rebutan rakyat Malaysia yang menjaga penampilan terutamanya yang individu yang menggunakan produk kecantikan yang berasaskan semulajadi dan natural.Youth menjadi pilihan mereka semua.Shaklee telah menegaskan bahawa:

Janji Shaklee adalah,YOUTH bukan sahaja meningkatkan kesihatan kulit secara dramatic,malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit menjadi lebih muda.Dan ianya sangat menakjubkan.

Terdapat 7 produk di dalam rangkaian YOUTH Shaklee.

1.) YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER


Youth Luminous Gel Oil Cleanser


Fungsi Youth Luminuos Gel Oil Cleanser Menghaluskan kulit
  1. Membersihkan kulit
  2. Melindungi dan memperbaiki sel kulit
  3. Mengeluarkan sel kulit mati
  4. Melembapkan kulit. 
Apa yang menarik tentanv Youth Luminuos Gel Oil Cleanser? 
  1. Design yang up to date: pusing saja penutup untuk membuka dan penutup tak hilang. 
  2. Bau natural yang sedap dari avocado oil.
  3. Tidak mengandungi sabun, tidak mengeringkan kulit, kulit tak terasa tegang bila senyum, tapi kulit rasa smooth sangat. 
  4. pH seimbang. 

Bahan-bahan dalam Youth luminous Gel Oil Cleanser. 
  1. Vital Repair
  2. Ekstrak Anggur Muscadine Grape
  3. Ekstrak Alga hijau ( untuk exfoliate/ scrub super lambat membuang sel kulit mati dan melembapkan kulit.
  4. Avocado Oil
  5. Ekstrak Yis
Cara Penggunaan
Digunakan sebagai langkah pertama dan digunakan ketika:
  1. Pagi
  2. Petang

2.) YOUTH PERFECTING SKIN TONER



Youth Perfecting Skin Toner

Fungsi Youth Perfecting Skin Toner
  1. Double cleansing-buang sel kulit mati,keluarkan sisa make up yang tidak dapat keluar dari pencucian pertama tadi dan bahan pencemaran.Kita akan nampakmkesan kotor pada kapas
  2. Menghidratkan kulit, kulit tidak nampak kusam juga kulit menjadi glowing
  3. Membekalkan nutrisi untuk kulit.
Apa menarik tentang Youth Perfecting Skin Toner
  1. Bau semula jadi yang fresh
  2. Kulit tidak terasa tegang apabila senyum selepas pemakaian toner
  3. Kulit rasa sejuk dan tegang selepas memakai toner.
Bahan-bahan utama dalam Youth Perfecting Skin Toner
  1. Vital Repair
  2. Ekstrak Anggur Muscadine
  3. Ekstrak Alga Hijau
  4. Ekstrak Yis
Cara Penggunaan
Digunakan sebagai langkah ke 2 selepas Youth Luminous Gel Oil Cleanser ketika waktu
  1. Pagi 
  2. Petang

3.) YOUTH ACTIVATING SERUM



Youth Activating Serum

Fungsi Youth Activating Serum
  1. Menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel
  2. Membuatkan kulit menjadi lebih muda dan berseri
Apa yang istimewa tentang Youth Activating Serum
  1. Design yang up to date : pusing untuk membuka airless pump.Ini akan mengurangkan kebarangkalian serum teroksida,maka meningkatkan keberkesanan dan penggunaan. Tak perlu korek bekas sekiranya serum hampir habis.
  2. Tersangat pekat - 10 kali ganda bahan aktif untuk pembaharuan sel yang kritikal.
Bahan-bahan utama dalam Youth Activating Serum
  1. Youth Complex
  2. Apple Cell
  3. Lotus Japonicus
  4. Encapsulated Vitamin A Retinol
Cara Penggunaan
Digunakan sebagai langkah ke 3 selepas Youth Perfecting Skin Toner diwaktu 
  1. Pagi
  2. Petang

4.) YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER

Youth Age Defense Moisturizer

Fungsi Youth Age Defense Moisturizer
  1. Melembapkan kulit
  2. Menjadikan tona kulit lebih sekata
  3. Menambahbaik penampilan kulit secara menyeluruh
  4. Melindungi sel kulit ( terutamanya sel kulit baru ) dari sinaran matahari dan pencemaran
Apa yang menarik tentang Youth Age Defense Moisturizer
  1. 2 in 1 : moisturizer dan sunblock,mudah. Tidak perlu pakai pelembap dan sunblock menggunakan 2 krim yang berbeza.
  2. Diformulasi khas untuk orang asia dengan broad spectrum SPF50 UVA/UVB
  3. Tidak menyumbatkan pori ( non-comodogenic )
  4. Tak perlu dibuang menggunakan oil based make up removal seperti sunblock lain kerana iatidak kalis air ( meresap terus ke dalam kulit ) menjadikannya mesra wudhuk.
  5. Penutup seperti  cleanser iaitu design yang up to date: pusing sahaja penutup untuk membuka dan penutup juga tidak hilang.
Bahan-bahan utama didalam Youth Age Defense Moisturizer
  1. SPF 50
  2. Vital REpair Complex
  3. Muscadine Grape Ekstrak
Cara penggunaan:
Digunakan sebagai langkah ke 4 selepas Youth Activating Serum di waktu PAGI


5.) YOUTH RADIANCE C & E


Youth Radiance C&E

Fungsi Youth Radiance C & E
  1. Menegangkan kulit
  2. Mencerahkan kulit
  3. Mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan
  4. Mengurangkan kehadiran tompok usia ( age spots )
  5. Melicinkan tekstur kulit
  6. Memperbaiki tona kulit secara keseluruhan
Apa yang menarik tentang Youth Radiance C & E
  1. Kepekatan vitamin C & E yang lebih tinggi dari produk lain yang ada dipasaran iaitu 20%
  2. Kapsul berwarna emas yang menarik dan mudah untuk dibawa kemana-mana.Juga efektif kerana ia dapat mengelakkan krim di dalamnya mudah teroksida kerana tiada bahan pengawet digunkan ( 100% semulajadi )
  3. Kapsul ini juga berasaskan tumbuh-tumbuhan,vegan 100% terbiodegradasi.Selamat untuk bumi kita.
Bahan utama di dalam Youth Radiance C & E
  1. 20% Vitamin C & E tulen
  2. Ekstrak raspberi
Cara Penggunaan
Digunakan sebagai langkah ke 5 selepas Youth Activating Serum



6.) YOUTH ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM LIGHT


Youth Advanced Renewal Night Cream Light

Fungsi Youth Advanced Renewal Night Cream Light
  1. Menggalakkan proses pembaharuan sel kulit waktu tidur
  2. Membantu merangsang penghasilan kolagen & elastin,membuatkan kulit kelihatan lebih muda,licin dan cerah.
Bahan-bahan utama dalam Youth Advanced Renewal Night Cream Light
  1. Vital Repair Complex
  2. Schisandra Chinensis
  3. Lotus Japonicus.

7.) YOUTH ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM RICH


Youth Advanced Renewal Night Cream Rich

Fungsi Youth Advanced Renewal Night Cream Rich
  1. Menghidratkan kulit dengan mendalam
  2. Melembutkan kulit
  3. Recharge dan membantu sel kulit semasa tidur,membuatkan kulit lebih muda,licin dan cerah.
Bahan-bahan uatama dalam Youth Advanced Renewal Night Cream Rich
  1. Vital Repair Complex
  2. Lotus Japonicus
  3. Shea Butter
  4. Minyak Jojoba
Cara Penggunaan
Digunakan sebagai step ke 6 selepas Youth Radiance C & E diwaktu malam.



Continue Reading

Friday, 5 October 2018

Percuma

1.) Membeli dengan harga ahli

-PENJIMATAN hingga 15-20% dari harga runcit
-Setiap pembelian produk mempunyai point UV yang boleh ditukarkan kepada wang tunai ( cash bonus) dengan setiap belian minimum 150UV sebulan- dengan nilai belian lebih kurang RM 510.

2.) Sistem online yang boleh diakses 24jam!

Login menggunakan ID anda di www.shaklee2u.com.my untuk

  • Membuat belian
  • Mendaftar ahli baru di bawah seliaan anda
  • Check Bonus
  • Check points (UV) semasa anda
Semuanya hanya dihujung jari saja :)

JIKA TIDAK MAHU BERNIAGA ( MAKAN SENDIRI )

1.)Anda layak mendapat cash back bonus jika melebihi 150 UV  ( points ) sebelum 1 haribulan berikutnya.Lebih kurang nilai belian RM510.Cashback tersebut akan terus masuk keakaun anda.

2.) Anda TIDAK wajib membuat belian seetiap bulan.Tiada paksaan

JIKA MAHU MENJANA PENDAPATAN 2-3-4-5 DENGAN BISNES SHAKLEE

1.) Anda boleh bermula bila-bila saja

2.) Sistem dropship tanpa modal

Tak perlu melabur ribuan ringgit.Tidak wajib stok ditangan.Bila pelanggan bayar kepada anda,barulah anda boleh membuat belian di online sistem.Dan shaklee akan terus hantar ke pelanggan anda terus.Sangat mudah

3.) Anda layak merebut peluang 3 C yang ditawarkan oleh Shaklee iaitu CASH,CAR & CONVENTION.

4.) Training di lakukan oleh pihak shaklee setiap minggu yang disampaikan oleh NUTRITIONIST
 ( pakar nutrisi Shaklee ).Shaklee bukan calang-calang produk.











Continue Reading

Berbayar

BERBAYAR

Registration fee yang berharga Rm35.00

Anda akan mendapat starter kit yang mengandungi:
  • Product Guide
  • Business Guide
  • Shaklee Different
  • Mini Product Guide
All Is About Ilmu





Continue Reading

Wednesday, 3 October 2018

YOUTH Restoring Eye Treatment


Akhirnya sesuatu yang di tunggu-tunggu oleh semua orang, Restoring Eye Treatment keluaran baru skincare shaklee pada 1 Oktober 2018. Maka lengkap lah product skincare shaklee.

Sangat sesuai untuk korang yang mengalami masalah lingkaran mata ( Panda Eye ),garisan halus di sekitar mata,mana yang kuat berjaga malam,kurang tidur juga yang menghadap komputer atau laptop terlalu lama. Penat tau mata kalau kita menghadap skrin komputer terlalul lama.



Ikutkan untuk sekitar mata kita,sangat tak sesuai jika kita sapu menggunakan  krim yang sama untuk kulit muka ,kerana kawasan sekitar mata,kulitnya lebih menipis berbanding kawasan kulit muka yang lain.

Mata juga merupakan tempat yang pertama mula-mula jika kita melihat seseorang betul?
Takkan kita tengok kaki dulu ye tak? Hehehe
Haruslah mata dulu, kalau tidak macam mana boleh wujudnya "Dari mata turun ke hati " kan?

Jadi jagalah mata kita.
Juga selain dari menjaga kesihatan dalaman,kita boleh ikhtiar menjaga kesihatan mata dengan menggunakan krim agar kelihatan segar dan muda.


YOUTH Restoring Eye Treatment terbukti Berkesan

Menggunakan Restoring Eye selama 28 hari dengan penggunaan 2 kali sehari telah terbukti secara klinikal mampu:
  • Mengurangkan garisan halus ( fine line )
  • Kedutan
  • Garis di tepi mata ( Crows feet )
Selain itu YOUTH Restoring Eye Treatment ini juga mampu:
  • Mengurangkan mata kelihatan sembap
  • Mengurangkan lingkaran hitam di mata
  • Membantu menegangkan kulit di sekeliling mata
  • Menegangkan dan menghidrat kulit mata
  • Melembapkan dan melindungi mata


Bahan-bahan Dalam YOUTH Restoring Eye Treatment


Peptide blend didalam Restoring Eye Treatment terbukti berkesan secara klinikal

Bahan-bahan yang digunakan dalam YOUTH Restoring Eye Treatment


Kelebihan Restoring Eye Treatment

Banyak sangat pilihan eye treatment di luar sana.Tapi apa yang istimewanya YOUTH Restoring Eye Treatment Shaklee ini?


Kelebihannya:
  • 100% vegan
  • Bebaas gluten
  • Diuji oleh ahli dermatologi
  • Diuji oleh ophtalmologist ( tidak membahayakan mata )
  • Tidak ada kekejaman semasa menghasilkan Restoring Eye Treatment ini
  • Tidak menyumbatkan liang pori.
  • Tanpa 1500 bahan yang merbahaya
  • Kesan seaawal 7 hari


FUNGSI YOUTH RESTORING EYE TREATMENT


Fungsi Restoring Eye Treatment : Mengurangkan

Fungsi Pertama Restoring Eye Treatment:
  • Mengurangkan garisan halus ( fine line )
  • Mengurangkan kedutan ( wrinkles)
  • Mengurangkan kedutan di tepi mata ( crows feet )
  • Mengurangkan sembap di mata ( eyebag)
  • Mengurangkan lingkaran hitam ( dark circle )


Fungsi Restoring Eye Treatment : Mengembalikan

Fungsi kedua Restoring Eye Treatment : Mengembalikan
  • Peptide Blend unik mengemalikan sistem isyarat di kulit dan menyokong penghasilan kolagen
  • Melembapkan dan menghidrat pada kulit mata
  • Mengekalkan air dikulit dengan menyerap sehingga 1000 kali berat air untuk kekalkan kelembapan mata.


Fungsi Restoring Eye Treatment: Menyegarkan

Fungsi ketiga Restoring Eye Treatment:
  • Mengekalkan mata yang segar
  • Mengurangkan kemerahan dibawah mata
  • Mengurangkan mata yang sembap ( dark circle )

CARA-CARA MENGGUNAKAN YOUTH RESTORING EYE TREATMENT




Terdapat 2 cara penggunaan YOUTH Restoring Eye Treatment

1.) Dengan menggunakan Cooling Tip
  • Picit tiub untuk mengeluarkan sedikit produk sebesar saiz mutirara ke atas cooling tip.
  • Gunakan cooling tip untuk meratakan dan mengurut krim di kawasan mata.





2.) Dengan menggunakan jari dan cooling tip.
  • Picit tiub untuk mengeluarkan sikit krim sebesar saiz mutiara ke atas cooling tip.
  • Dengan menggunakan jari manis,titik krim di kawasan mata dan gunakan cooling tip untuk mengurut ke kawasan mata.


Bila perlu gunakan?
Selepas menggunakan Yotuh Perfecting Toner dan sebelum menggunakan produk yang lain.

Dimana perlu digunakan?
Sapukan krim di atas kelopak mata dan kawasan tulang kening juga di sepanjang orbit tulang ke sudut luar kawasan mata.





Continue Reading

PROMOSI OCTOBER




1.) Promosi Sustained Release Vitamin C Plus ( Beli 3,Diskaun 5% )
 * Sustained Release Vitamin C Plus adalah product semulajadi yang diperolehi daripada ekstrak          jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.
* 1 botol mengandungi 180 biji dan bertahan untuk selama 6 bulan

Harga biasa: RM97
Harga Promosi : Beli 3 botol dengan harga RM277.


2.) Promosi SET YOUTH
  1. Starter Set =RM 850
  2. Renew And Maintain Set = RM 1262.50
  3. Incentive Treatment and Repair Set ( Set Lengkap ) = RM 1675
Setiap pembelian set ini akan mendapat Carry All Travel Bag YOUTH ini secara PERCUMA dan beg ini mempunyai kelebihan seperti:
  • Design yang cantik
  • Kalis air
  • Mudah di bawa kemana saja
  • Terdapat zip dibahagian hadapan untuk toileteries
  • Juga mudah disimpan


3.) Promosi Set Lelaki
Setelah sekian lama Zinc Plus ( sebelum ini dikenali sebagai zinc Complex )ini tidak dikeluarkan,dan pada bulan ini OKTOBER 2018 Zinc Plus telah kembali semula.Dalam pada masa yang sama shaklee menawarkan set khas untuk para jejaka untuk kekal aktif,cergas,fokus dan produktif.
Harga untuk 1 botol adalah RM56 dan boleh bertahan untuk 4 bulan ( 1 tablet untuk 1 hari ).



Real Men Set ini mengandungi 4 items iaitu:
  • Vitamin E
  • Coq Trol
  • Zinc Plus
  • Omega Guard
Keistimewaan Zinc Plus:
  • 15mg Zink/hidangan
  • Membekalkan 100% nilai harian
  • Berasaskan tumbuhan
  • Tiada bahan berasaskan haiwan
  • Diekstrak dari fermentasi glukosa dari jagung
  • Menjadikannya kurang rasa logam,pahit dan rasa kelat.
  • Kadar penyerapan yang tinggi berbanding zink sintetik
4.) YOUTH Restoring Eye Treatment
Merupakan produk terbaru dari shaklee dan ia amat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah di sekeliling mata:


Restoring Eye Treatment ini:
1.)Memulihkan : 
*Campuran peptida unik untuk memulihkan sistem isyarat dan membantu untuk menyokong             penghasilan kolagen.
*Melembapkan dengan mengikatkan air ke kulit.Menyerap sehingga 100 kali beratnya ke dalam air untuk melembap.

2.) Mengurangkan:
  • Garisan halus
  • Kedutan
  • Garisan pada bahagian mata
  • Kesembapan
  • Lingkaran Hitam
3.) Menyegarkan
*Kesan sejuk yang menyegarkan mata dengan setiap aplikasi menggunkan tip penyejuk.




Berminat boleh hubungi saya di 
012-7630 335 ( Hidayah )
Your Trusted Shaklee Independent Distributor
COD di Seri Kembangan,Serdang
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Continue Reading