Tuesday, 4 September 2018

Set Vitamin Shaklee Untuk ibu mengandung

Alhamdulilah,masha allah

Jika pada bulan yang lepas shaklee buat promosi untuk ibu-ibu berpantang,pada bulan ini pula shaklee buat promosi untuk ibu-ibu hamil pulak.

Bertuah betul kamu semua dapat promosi yang menarik ini,

Ok berbalik kepada promosi pada bulan ini,bulan september SET UNTUK IBU MENGANDUNG

Betapa perlunya kita mengambil nya,

Macam mommy sendiri,ok mommy share pengalaman mommy sendiri dulu ye sebelum mommy lanjutkan dengan set ibu hamil ni.

Mommmy sendiri tidak mengambil vitamin yang di bekalkan oleh klinik kesihatan dan hospital, sebab mommy tahu mommy tak boleh telan, mommy fobia dengan ubat yang melekat di tekak, masha allah memang sampai sekarang ingat peristiwa tu.

Ok jadi masa hamil anak sulung,masa itu belum lagi mengenali shaklee,mommy just ambil ascorbic asid, itu pun beli di farmasi. Oleh kerana bentuk dia kecil,maka boleh telan lagi, jadi sepanjang hamil anak sulung untuk naikkan bacaan darah mommy makan kurma 10 biji setiap hari,setipa hari ye tiada tinggal satu hari pun,mase tu memang wajib ada stok kurma dirumah. Paling maksimum bacaan darah masa itu sehingga bersalin 12mmhg alhamdulilah.

Jadinya untuk hamil anak ke 2 ni,sepenuhnya mommy ambil set ibu mengandung ini sehingga bersalin,oleh kerana bacaan maintain setiap bulan 13mmhg,doktor tanya makan apa untuk kekalkan bacaan darah ni,sebab doktor tahu mommy tak mengambil vitamin dihospital,mommy terus terang je mommy ambil shaklee,dan alhamdulilah doktor suruh teruskan.Sampai la kebersalin bacaan darah mommy 13mmhg.

Ok mommy teruskan dengan set ibu mengandung ini ye.

Apa yang kita perlukan untuk ibu-ibu hamil ini?

Ha walaupun dah ada pengalaman,mommy masih lagi mencari di google keperluan untuk ibu-ibu hamil dan untuk baby.

Sebab perlu ingat semula keperluan-keperluan ini sangat penting untuk dua orang iaitu ibu dan bayi yang berada di dalam kandungan.

Ianya adalah untuk persediaan sepanjang kita dalam tempoh kehamilan itu sendiri dan juga selepas kita melahirkan bayi.

Untuk kekuatan diri sendiri dan juga kekuatan bayi.

Betapa pentingnya ia untuk ibu-ibu hamil juga kepada bayi itu sendiri.

Jom mommy mulakan,

NUTRISI SIHAT

Untuk anda berdua ( ibu & bayi )
Makanan yang kita makan merupakan sumber makanan bayi kita.
Oleh itu pilihlah pemakanan yang sihat untuk diri sendiri dan bayi bagi menggalakkan tumbesaran dan perkembangan bayi dalam kandungan
Pilih makanan yang sihat ye bakal-bakal ibu semua.

Jadi apa yang perlu dalam sumber makanan kita?


Kita perlukan:

1 ) PROTEIN:
   *Nutrien penting ini diperlukan untuk : 
  • Perkembangan tisu yang sihat,termasuk otak
  • Perkembangan payudara ibu dan tisu uterus ibu semasa hamil
2 ) KALSIUM:
   *Pengambilan kalsium meningkat semasa kehamilan hingga sekurang-kurangnya 3 hidangan sehari untuk:
  • Menghasilkan tulang bayi.
  • Mengawalatur penggunaan cecair badan ibu.
  • Mengembalikan simpanan kalsium ibu.
3 ) ASID LEMAK OMEGA-3
    * DHA & EPA adalah penting untuk perkara berikut:
  • Perkembangan saraf dan mata bayi
  • Meningkatkan fungsi otak
  • Mencegah keradangan
4 ) MULTIVITAMIN & ZAT BESI
   * Rangkaian vitamin dan mineral penting membantu:
  • Membantu membekalkan oksigen kepada bayi dan mencegah anemia dikalangan ibu.
  • Mengurangkan risiko Autisme bayi.
  • Menutup jurang nutrisi ibu supaya bayi mendapat nutrien penting
5 ) VITAMIN B
   * Vitamin B lengkap terdiri dari Vitamin B12, Folat , Vitamin B6, Biotin, Asid Pantotenik, Niasin,Tiamin, & Riboflavin.
   *Vitamin B yang lengkap membantu meningkatkan kesihatan ibu  dan bayi dengan :
  • Meningkatkan tenaga secara semulajadi untuk ibu dan bayi yang sedang berkembang.
  • Meningkatkan pertumbuhan dan perkembangan bayi.
  • Mencegah kecacatan lahir seperti tulang belakang dan otak dengan asid folik terutamanya semasa peringkat awal kehamilan.
6 ) VITAMIN C
   *Selain dari melawan radikal bebas ia membantu :
  • Membentuk kolagen yang merupakan sebahagian daripada saluran darah.
  • Meningkatkan penyerapan zat besi.


Insha allah semua lengap ada dalam set untuk ibu-ibu mengandung ini

Untuk PROTEIN kita ada ESP
KALSIUM kita ada ostematrix
MULTIVITAMIN kita ada VITALEA
VITAMIN C kita ada SR VITAMIN C
ASID LEMAK OMEGA-3 kita ada OMEGA GUARD
VITAMIN B juga kita ada B COMPLEX

Insha allah lengkap semua keperluan untuk ibu dan bayi dalam kandungan
klik link ini untuk mengetahui mengenai Vitamin Lengkap tersebut.


TAPI, ade tapi dia juga,jangan bergantung harap dengan vitamin saja ya, kamu juga perlu makan, makanan harian seperti biasa, perlu jaga pengambilan makanan yang seimbang ya untuk mengelakkan tekanan darah tinggi,kecing manis dan juga obesiti ketika hamil :)

Jangan ingat makan vitamin sahaja sudah mencukupi,
Bukan begitu caranya, sayuran , buah-buahan sumber protein dari haiwan dan juga karbohidrat jangan tinggal tau :)



Ok itu sahaja,sebelum tu meh jemput tengok gambar ini, macam mana perkembangan bayi semasa dia berada didalam perut kita selama 40minggu.

Setakat itu dulu,nanti mommy sambung lain pula ye.

Sekiranya berminat nak beli set vitamin untuk ibu mengandung ni
Boleh la hubungi mommy di

012-7630 335 ( Hidayah )
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
COD di Seri Kembangan dan Serdang
Pengeposa keseluruh Malaysia :)

Location: Persiaran Lestari Perdana, Lestari Perdana, 43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen yang anda beri :)