Wednesday, 15 August 2018

Cara-cara Menggunakan Skincare Shaklee

Assalamualaikum,hai!

Setiap wanita mengimpikan kulit yang licin,flawless dan tanpa sebarang cela. Adalah sangat gembira hati kitakan kalau apa yang kita impikan itu menjadi nyata. Seronok rasa hati ni, jika tiada kedutan dihujung mata, tiada kesan jerawat, tiada jerawat yang menyinggah dimuka, tiada jeragat, liang pori tertutup elok. Wah sangat-sangat menggembirakan.

Akan tetapi ia hanya sekadar mimpi jika tiada tindakan yang diambil untuk memastikan kulit muka kita tiada kesan itu semua.

Setiap produk Youth ini telah dipatenkan jadi ianya sangat istimewa untuk pengguna-pengguna Shaklee

Mommy sambung balik mengenai youth lagi, untuk kamu-kamu semua ni,mudah nanti korang nak pilih,nak guna macam mana dan yang penting sekali bahan-bahan yang digunakan untuk YOUTH ni,sangat best digunakan.

Bagi yang tak gemar bauan ketika mencuci muka ni,sesuai guna youth sebab bau dia lembut dan semulajadi.

Macam mommy sendiri masa pregnant memang tak boleh bau wangi,jadinya youth ni sangat sesuai untuk orang-orang yang alergik ngan wangian masa pregnant.

Berbaloi-baloi.

Ok jom kita sambung balik dengan youth ni,

Terdapat 3 set yang shaklee sediakan mengikut masalah kulit setiap individu yang berbeza.

  1. SET PERMULAAN ( STARTER SET )
  2. SET MEMPERBAHARUI DAN MENGEKALKAN KEANJALAN KULIT ( RENEWAL AND MAINTAIN )
  3. SET RAWATAN INTENSIF DAN PEMULIHAN ( INTENCIVE CARE AND RECOVER )

Cara-cara Menggunakan Skincare Shaklee
Cara-cara Menggunakan Skincare Shaklee
SET 1 (SET PERMULAAN)

LANGKAH 1 ( LUMINOUS GEL OIL CLEANSER )
  • Membersih,menghalus dan menyediakan kulit secara lembut untuk wajah yang lebih berseri
  • Picit pembersih muka sebesar kacang pea ke atas tapak tangan yang basah,ratakan ke seluruh wajah dan bilas.
  • Diamalkan pada siang dan malam hari.


LANGKAH 2 ( PERFECTING SKIN TONER )
  • Membersihkan kulit mati,menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit anda.
  • Basahkan kepingan atau bebola kapas dengan tonerdan sapukan keseluruh wajah anda.
  • Diamalkan pada siang dan malam hari.


    LANGKAH 3 ( AGE DEFENSE MOISTURIZER-SPF50 )
    • Melindungi,menyuburkandan melembapkan kulit anda serta meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit.
    • Ambil setitik pelembap di hujung jari pada seluruh muka dan sapukan di kulit muka.
    • Diamalkan pada siang hari sahaja.

    LANGKAH 3 ( ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM )
    • Menyokong proses pembaharuan sel kulit agar kulit tampak lebih muda,halus dan berseri.
    • Letakkan krim dihujung jari,titikkan pada seluruh muka dan leher,kemudian ratakan ke seluruh kulit.
    • Diamalkan pada malam hari sahaja.


    Cara-cara Menggunakan Skincare Shaklee
    Cara-cara Menggunakan Skincare Shaklee
    SET 2 (SET MEMPERBAHARUI DAN MENGEKALKAN KULIT MUKA)

    LANGKAH 1 ( LUMINOUS GEL OIL CLEANSER )
    • Membersih,menghalus dan menyediakan kulit secara lembut untuk wajah yang lebih berseri
    • Picit pembersih muka sebesar kacang pea ke atas tapak tangan yang basah,ratakan ke seluruh wajah dan bilas.
    • Diamalkan pada siang dan malam hari.


    LANGKAH 2 ( PERFECTING SKIN TONER )
    • Membersihkan kulit mati,menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit anda.
    • Basahkan kepingan atau bebola kapas dengan tonerdan sapukan keseluruh wajah anda.
    • Diamalkan pada siang dan malam hari.
    LANGKAH 3 ( YOUTH ACTIVATING SERUM )
    • Menjana dan memperbaharui kulit pada peringkat sel untuk kulit lebih berseri dan muda.
    • Tekan 1 pam di hujung jari dan ratakan secara lembut ke seluruh muka.
    • Diamalkan siang dan malam hari
    LANGKAH 3a ( RADIANCE C+ E )
    • Tambah untuk kulit yang berseri.
    • Malam sahaja.
    • 2-3 kali seminggu atau gunakan sebagai rawatan khusus.
    • Untuk kulit sensitif : campurkan Radiance C+ E dengan night cream dan sapukan [ada kulit yang lembap
    LANGKAH 4 ( AGE DEFENSE MOISTURIZER-SPF50 )
    • Melindungi,menyuburkandan melembapkan kulit anda serta meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit.
    • Ambil setitik pelembap di hujung jari pada seluruh muka dan sapukan di kulit muka.
    • Diamalkan pada siang hari sahaja.

    LANGKAH 5 ( ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM )
    • Menyokong proses pembaharuan sel kulit agar kulit tampak lebih muda,halus dan berseri.
    • Letakkan krim dihujung jari,titikkan pada seluruh muka dan leher,kemudian ratakan ke seluruh kulit.
    • Diamalkan pada malam hari sahaja.

    Cara-cara Menggunakan Skincare Shaklee
    Cara-cara Menggunakan Skincare Shaklee
    SET 3 (SET RAWATAN INTENSIF DAN PEMULIHAN)

    LANGKAH 1 ( LUMINOUS GEL OIL CLEANSER )
    • Membersih,menghalus dan menyediakan kulit secara lembut untuk wajah yang lebih berseri
    • Picit pembersih muka sebesar kacang pea ke atas tapak tangan yang basah,ratakan ke seluruh wajah dan bilas.
    • Diamalkan pada siang dan malam hari.


    LANGKAH 2 ( PERFECTING SKIN TONER )
    • Membersihkan kulit mati,menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit anda.
    • Basahkan kepingan atau bebola kapas dengan tonerdan sapukan keseluruh wajah anda.
    • Diamalkan pada siang dan malam hari.

    LANGKAH 3 ( YOUTH ACTIVATING SERUM )
    • Menjana dan memperbaharui kulit pada peringkat sel untuk kulit lebih berseri dan muda.
    • Tekan 1 pam di hujung jari dan ratakan secara lembut ke seluruh muka.
    • Diamalkan siang dan malam hari
    LANGKAH 4 ( RADIANCE C+ E )
    • Menggebu,mencerah dan mengurangkan penampilan garis halus,kedutan,pigmentasi,menambah baik tekstur serta tona kulit yang lebih sekata.
    • Putarkan hujung kapsul dan picitkan C+ E keatas hujung jari dan sapukan pada wajah.
    • Untuk kulit sensitif: Campurkan Radiance C + E dengan night cream dan sapukan pada kulit yang lembap.
    • Guna 2-3 kali seminggu atau setiap hari pada waktu malam mengikut keperluan
    LANGKAH 5 ( AGE DEFENSE MOISTURIZER-SPF50 )
    • Melindungi,menyubur kan dan melembapkan kulit anda serta meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit.
    • Ambil setitik pelembap di hujung jari pada seluruh muka dan sapukan di kulit muka.
    • Diamalkan pada siang hari sahaja.

    LANGKAH 6 ( ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM )
    • Menyokong proses pembaharuan sel kulit agar kulit tampak lebih muda,halus dan berseri.
    • Letakkan krim dihujung jari,titikkan pada seluruh muka dan leher,kemudian ratakan ke seluruh kulit.
    • Diamalkan pada malam hari sahaja.

    Maka sudah cukup 3 set skincare mommy catatkan untuk mudah korang faham,kalo tak faham boleh hubungi mommy.

    Jelaskan :)

    Masih lagi tak jelas boleh klik disini


    Untuk mengenai bahan yang di gunakan klik disini


    Testimoni Skin Care Shaklee Youth


    Nak tengok Youth cantik sikit YOUTH by Shaklee


    Sekiranya berminat untuk meminang set skincare shaklee youth ni boleh hubungi mommy

    012 7630335 ( Hidayah )
    Your Trusted Shaklee Indipendent Distributor
    COD di Seri Kembangan,Serdang Dan Hospital Serdang
    Pengeposan ke seluruh Malaysia


    Location: Seri Kembangan, Selangor, Malaysia

    0 comments:

    Post a Comment

    Terima kasih atas komen yang anda beri :)