Sunday, 22 April 2018

Selsema dan Vitamin C

Assalamualaikum

Hari ini mommy nak kongsikan cerita 2 hari lepas.
Mommy sebenarnya dalam proses untuk pindah rumah,dan sangat sibuk nak handle 2 rumah,new house perlu major cleaning sebab berhabuk giler,dan rumah yang sedia ada ni pula bila kita packing ada je habuk sana situ dan sini.
Memang totally terdedah dengan habukla.
Mommy memang jenis allergik dengan habuk,bila terkena habuk kompem tak sihat keesokan harinya paling cepat pun malam terus kena selsema dengan pakej bersin non stop n hidung berair lagi.
Totally out bila kena selsema ni.
Bila kena selsema ni keesokan harinya kompem demam dan tak boleh bangun.
Tapi tak boleh nak berehat sebab semua tak settle lagi.
Mommy bangun pagi keesokan harinya,terus mommy cari SR Vitamin C Shaklee,telan 3 biji terus dengan harapan sihat la.
Lepas telan tu husband ajak keluar,anak-anak hantar kat pengasuh sebab tak nak depa terdedah dengan habuk tu kan.
Kami pergi ke KL amik barang then patah balik ke serdang pegi kedai hardware lepas tu pegi cuci rumah baru,baiki kereta lagi.
Memang sampai kemalam la.
Sampai rumah baru teringat,bukan tak sihat ke semalam kan,tanda2 demam pun ada da. Bagitau kat husband yang mommy da rasa sihat.
Dia tanya makan ubat apa?
Mommy bagitau la yang mommy makan Vitamin C shaklee je,takde amik ubat ape2 pun.
Alhamdulilah terus sihat sampai sekarang, kalo tak kompem da melepek kat rumah sekarang ni layan demam.


Bagi yang berminat dengan produk shaklee bolehla hubungi mommy ye.

Insha allah kita sama-sama sihat untuk beribadah.






1 comment:

Terima kasih atas komen yang anda beri :)