Thursday, 4 January 2018

Kisah Bila Kene Warded

Assalamualaikum

Rasa macam lama tak update blog ni sebab agak busy jugak sebenarnya.

Jom mommy D nak cerita macam mana boleh kene warded lagi2 time tengah year end sale ni kan,baru je berhajat nak membeli barang2 baby dan yang lain2,sekali kene warded terkubur terus harapan.

Last friday mommy D keje malam,balik kerja malam tu brekfast dengan husband and makan ubat,sebab tak sihat berjangkit dengan si kakak,kebetulan malam jumaat tu sangat busy buat kes sampai ke pagi non stop.

Balik rumah brekfast makan ubat then tido. Tido dari pukul 9 sampai 2.30 ptg.tapi takda la nyenyak sangat.tido2 ayam je pun.

Biasa kalo tido sekalipun mommy D masih boleh rasa lagi baby dalam perut ni bergerak.
Tapi pada ari kejadian tu,tak tau la kenapa boleh tak perasan,mungkin letih sangat kot.
Lain rasanya tau tido malam ngan tido siang ni..sebab tido tak berkualiti kalo tido siang ni.

Plus mommy D memang bukan jenis tido siang.kecuali bila kerja malam je..memang kene tido siang sebab kene kerja balik malam tu kan,jadi perlukan rehat yang cukup la.

Ok bila bangun pukul 2.30 tu solat ape semua baru teringat " eh anak aku macam tak gerak je ni " sebab biasa kalo kita solat ke mandi or bergerak dia akan bergerak sama.tapi kali ni tak..gabra dia tak leh ckp la kan.

Ok observe jap dalam sejam 2 macam tu..still kurang movement dia.ada pergerakan tapi sangat halus dan perlahan.

Terus kol somi bgtau baby kurang gerak..and ajak dia g sepital g cek.nak tunggu dia balik pun 1 hal..sambil2 tu observe jugak la pergerakan baby..

Risau.kita tak nampak apa jadi kat dalam kan..biasa dia berkarate do kat dalam perut ni..tiba2 tak aktif..memang sangat risau.

G cek semua kat pac doc bgtau kene admit..ahlamak kene admit ke?
Memang kene admitla...elok je masuk wad, eh elok pulak dia bergerak..alhamdulilah la dia berkarate balik lega da rasanye bila dia start berkarate dalam perut ni..

Igtkan masuk kejap je sekali 3 ari jugak la kene admit..
Tepu otak mommy D masuk wad ni..walaupun cuma 3 ari je..
Tak boleh nak bayangkan yang kene tahan wad sampai berbulan2..and sampai bersalin sebab uri kat bawah..memang tak tercapai dek akal la..

Mommy D masuk 3 ari je da penin kepala..sebab kita jenis bila kat rumah sibuk..ngan keje lagi..ngan anak2 lagi..bila kene admit terus mati kutu tak tau nak buat apa..nak tido x boleh..sebab tak biasa..jadinye buat la apa yang patut..


Nasib baik 2 botol ni memang sentiasa ada dalam hand bag.
Penyelamat ni..

Terima kasih sudi baca nukilan yang tak seberapa ni..
Bai
Assalamualaikum..😊😊

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen yang anda beri :)