Sunday, 10 December 2017

Vita Lea Shaklee

Vita Lea


Vita Lea adalah perkara wajib yang Dayah ambil sepanjang kehamilan,sangat berbeza dengan 1st pregnancy yang mana Dayah tidak mengambil sebarang supplement,kalo ade pun cuma mengambil Folic Acid sahaja sebab kecik kan tablet die.

Dayah sangat fobia nak makan sebarang pil lagi2 panadol.
Dayah ambil supplement pun sebab selepas pantang Dayah bekerja dan memerlukan banyak tenaga untuk mengepam,bekerja,kerja rumah lagi,bangun awal pagi untuk pam buat stok.
Letih tau sebab tak cukup rehat tak cukup tidur.
bila consume Vita Lea ni Alhamdulilah berubah 180 % tapi bukan Vita Lea je yang Dayah ambil ESP,Ostematrix pun Dayah ambil.

Jom kita tengok apa yang ade dalam Vita Lea ni dan kenapa ianya sangat membantu.


Apa itu Vita Lea Shaklee?

Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitaliza-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. 

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea, multivitamin pertama di dunia. 

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. 

Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.


Tablet multivitamin Vita-Lea Shaklee ini disaluti dengan serbuk nutrisi iaitu spirulina. 
Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. 

Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. 

Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan multivitamin Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. 

Multivitamin Vita-Lea Shaklee telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN  di dalam Public Interest pada tahun 2000.

APA VITAMIN YANG TERDAPAT DALAM VITA-LEA SHAKLEE?

  • ·Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat
  • ·Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi
  • ·Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi
  • ·Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot
  • ·Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang
  • ·Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung
  • ·Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak
  • ·Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet

APAKAH KELEBIHAN VITA-LEA SHAKLEE?

  • ·Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah.
  • ·Mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.
  • ·Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
  • ·Tablet Vita Lea Shaklee disalut dengan serbuk nutrisi~ spirulina.
  • ·Dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-tab".
  • ·Merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.
  • ·Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
  • ·Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

SIAPA YANG PERLUKAN MULTIVITAMIN VITA-LEA SHAKLEE?

  • ·individu yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh.
  • ·individu yang tidak dapat diet yang seimbang / kekurangan nutrisi.
  • ·individu yang ingin meningkatkan sistem pertahanan tubuh.
  • ·golongan dewasa, remaja sama ada lelaki dan wanita.
  • ·wanita hamil, bersalin, menyusu.
  • ·individu yang ada ANEMIA.
  • ·wanita yang sudah menopous.



0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen yang anda beri :)