Wednesday, 13 December 2017

Set Menyusu Shaklee

Set Menyusu Shaklee

Assalamualaikum,sebelum Dayah teruskan mengenai tajuk set menyusu ni Dayah nak share sikit pengalaman Dayah dan perjalanan Dayah sepanjang breastfeeding untuk anak sulung 2 tahun lepas
Dayah sangat berusaha untuk maintain milk supply once Dayah start kerja,sebab ape?Bila Dayah da mula bekerja susu mula drop sebab jadual pam mula lari dari track dengan stress lagi,stress kerja,stress kat rumah lagi dengam tak cukup rehat makan pulak main hentam kromo je ikut mane sempat.
Mase tu bermula la dayah carik supplement dari ubat farmasi mase,toko2 jamu,makanan sihat dan last sekali baru dayah consume product shaklee ni.
Bila amik ubat farmasi ni memang berkesan tp tak sesuai untuk penggunaan untuk jangka masa yang panjang tapi sampai bila bergantung dgn ubat kan sebab ade side effect die jugak.Kemudian pegi ke toko jamu takde effect pun walaupun kita kerap pam lepas tu makanan sihat dayah masak sayur peria,sawi,lobak putih segala jenis sayur yang depa kate boleh maintain milk supply tak berkesan untuk dayah.Badan pulak semakin naik bukannye turun dengan badan cepat letih lesu.
Akhir sekali baru la dayah consume shaklee sebab mase tu memang dah tak tahan sangat dah naik fed up sebab makan semua tu tak menjadi.
Mase tu dayah amik basic set menyusu esp,vita lea dan ostematrix.Kemudian baru upgrade 1 persatu dan Alhamdulilah milk supply meningkat,badan da tak letih lesu berat badan pun Alhamdulilah turun ke berat badan asal dan once dayah dapat balik berat badan asal Allah beri rezeki anak ke2...
Dan sekarang perjalanan sepanjang kehamilan pun maintain dengan set shaklee..yang tu nanti dayah cerita lain ok...😅😅😊😊

Supplement ni die bantu tubuh kita memenuhi keperluan nutrisi dalam badan kita dan kita pun kene la usaha jugak kan..xde la berharap dengan supplement sahaja..maksud dayah kat sini kene usaha mengepam dan kene rajin barula ade milk supply.
Meh kite review set menyusu shaklee 1 persatu. rugi tak consume shaklee mase awal2 dulu.





1.)VITA LEA
Vitalea yang diperkuatkan dengan Iron untuk meningkatkan kecekapan pengangkutan oksigen dalam darah.Vitalea ialah multivitamin lengkap yang mengandungi semua vtamin an mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia.

2) B-COMPLEX
Vitamin B-Complex untuk menyokong fungsi saraf dan menukarkan tenaga dari makanan dengan berkesan.

3)VITAMIN C
Vitamin C – untuk menyokong aktviti dan kesegahan sitoplasma sel. sitoplasma sel ialah medium utama dimana semua nutrien diserap.

4) ESP
Protein (Energizing soy protein) – Tubuh manusia memerlukan protein(asid amino) untuk pembentukan enzyme, hormon, tisu dan sel.Namun begitu badan manusia tidak mampu menghasilkan semua aid amino yang diperlukan tubuh. Secara semulajadi kita manusia mendapatkan bekalan protein dari sumber haiwan sepertti daging, ayam dan ikan (protein kelas pertama) dan kacang soya juga merupakan protein kelas pertama. Namun dengan pencemaran dan proses memasak yang melibatkan suhu tinggi, serta penggunaan racun perosak dan antibiotik dalam pertanian, telah merosakkan banyak rantai asid amino. ESP diperbuat dari kacang soya yang tidak di modifikasi secara genetik, bermakna baka genetik asli kacang soya. Dan ia memenuhi semua keperluan asid amino manusia.

5. OSTEMATRIX
(Calcium Magnesium) – diperlukan untuk menyokong pertumbuhan tulang dan gigi dan juga untuk aktiviti otot yang normal.

6) ALFALFA

Alfalfa tergolong dalam kalangan galactagogue yakni herba yang mampu meningkatkan penghasilan susu badan. Vitalea yang diperkuatkan dengan Iron untuk meningkatkan kecekapan pengangkutan oksigen dalam darah.Vitalea ialah multivitamin lengkap yang mengandungi semua vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia.

InshaALLAH inilah cadangan vitamin yang tepat bagi
keperluan seorang wanita, terutama yang sedang menjalani penyusuan susu ibu. Kerana sama ada wanta ini menyusu ataupun tidak, tubuhnya tetap memerlukan vitamin-vitamin di atas, dan Aflafa itu pula dapat membantu dan menyokong dari sudut kewanitaan..




Pada sesiapa yang berkenan bolehla wasap dayah di 012.7630335 atau klik je di e sell.

Tq

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen yang anda beri :)