Wednesday, 13 December 2017

Set Hamil Shaklee

Set Hamil Shaklee

Assalamualaikum,jom dayah sambung pulak cerita mengenai set hamil shaklee,

sepanjang mengandung kali ni dayah consume set hamil shaklee,sangat berbeza dengan kandungan pertama dayah.Mase kandungan pertama dayah dulu dayah hanya ambil folic asid sahaja,sahaja tau takde amik obimin ke zincofer ke.tadak,yilek hanya minum susu HL dan kurma je mase tu.memang berbeza dangan second pregnancy kali ni. second pregnancy kali ni memang memerlukan banyak tenaga dan dayah perlu kekal cergas sepanjang hari,sebab ape? yela perempuan kan,bila tak cukup rehat mula la nak kompelin sane sini dengan husband,kalo dapat husband yang jenis memahami takpe,ni dapat jenis buat tak tau tak ke letih semua bende nak kene buat sendiri ye tak,balik kerja nak kene sambung kerja kat rumah lagi,nak kene hiburkan anak2 lagi memang tak berenti la kerja senang kata.stress kerja kat rumah lagi,stress kat tempat kerja lagi hurmm.
Alhamdulilah sepanjang consume set hamil shaklee ni,memang memuaskan,kecuali mase 1st trimester aritu memang teruk morning sickness,dayah kalo pregnant memang teruk morning sickness,bila da habis fasa morning sickness tu baru dayah sambung balik makan set hamil shaklee.2 kali dayah kene minum air gula (MGTT) alhamdulilah tiada GDM atau kencing manis mase pregnant,bacaan gula dayah memenuhi piawaan la senang kata, bacaan darah dalam badan (HB) pulak,Alhamdulilah paling rendah dayah dapat 12 bacaan die tak pernah kurang dan sekarang naik semula ke 13 masih lagi dalam range normal,
range normal tak silap dayah (11-15) tak silap.

Set hamil Shaklee ni la yang membantu dayah sepanjang dayah pregnant kali ke2 ni Alhamdulilah,





1. Vitalea

Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia.

Untuk kegunaan 2 bulan.

2. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Juga mengandungi Asid Folik untuk mengelakkan Spina Bifida pada bayi.

Untuk kegunaan 4 bulan.

3. Vitamin C

Meningkatkan imunisasi pada tubuh ibu yang biasanya berkurangan apabila hamil. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Untuk kegunaan 6 bulan.

4. Ostematrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila hamil, Kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian. Kekurangan Kalsium ketika hamil boleh menyebabkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit. Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan.

Untuk kegunaan 1 bulan.

5. ESP

Protein soya yang tidak diubah genetiknya (Non-GMO) untuk bekalan protein berkualiti untuk membekalkan tenaga berpanjangan buat ibu dan sangat penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan.

Untuk kegunaan 1-2 bulan.

6. Omega Guard

Minyak ikan dari dasar laut (bebas pencemaran merkuri) yang telah melalui 3 kali proses penyulingan untuk memastikan kualiti yang tinggi. Mengandungi % EPA dan DHA tertinggi berbanding jenama minyak ikan yang lain. Penting untuk perkembangan mata dan otak bayi, dan mengelakkan premature delivery. (Boleh mula ambil pada Trimester Kedua).

Untuk kegunaan 1-3 bulan.

Jika ada yang berminat boleh wasap dayah di 012-7630335
Terima kasih sudi membaca.

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen yang anda beri :)