Sunday, 17 December 2017

Menimba Ilmu

Assalamualaikum....

Sibuk betul minggu ni,penuh jadual ade cuti macam tak cuti almaklumlah orang bekerja kan.
Hari Jumaat aritu kerja sampai ke pagi,tak tido langsung lepastu attend kelas anjuran MPKJ pulak sampai ke petang uiiii dah macam zombi terlepas kat kelas tu,dah la satu2 perempuan mengandung kat kelas tu..hehehe gagahkan diri jugak pegi sebab husband pun ade same,kalo idok takdenye pegi sebab takleh nak drive wei ngantuk2 ni.
Harini hari Ahad pun same jugak ade kelas anjuran MDEC kat cyberjaya kelas satu hari jugak sampai kepetang mau lajak kemaghrib rasenye arini,Ya Allah macam tak percaya je boleh nak pegi attend kelas seharian selepas seharian jugak tak tido,ni balik kerja terus pegi pulak,abis kerja pukul 7 pagi macam tu sampai rumah dalam pukul 7.30pagi..siap2 lepastu keluar pulak.Anak tumpang kat rumah pengasuh,sorry sayang ye next week kite g jenjalan tengok wayang,kita pulun tengok Jumanji ngan Ferdinand sekali hehehehe.
Demi sebuah ilmu untuk mencari rezeki kita timba selagi boleh,bukan ilmu kerja hakiki je ilmu lain pun perlu tau juga,kalo ikutkan banyak sangat yang kita perlu gali dan cari ilmu ni,Masha Allah betapa hebatnye Allah cipta manusia ni satu otak tapi banyak yang boleh kita cari ilmu dan hadam,sebenarnya dalam tak sedar kita menggerakkan otak dan tubuh kita supaya bekerja demi sesuatu ilmu itu,dalam tak sedar kita melakukan banyak sangat perkerjaan,kemudian kita akan terpikir,Ya Allah macam tak percaya aku boleh melakukan sesuatu di luar jangkaan aku,ya memang tiada yang mustahil,hanya bergantung kepada kita sahaja tanpa ada sebarang alasan,tapi lakukan kearah kebaikan yang di redhai Allah ye,buatlah amal selagi kita mampu,bersedekahlah jangan berkira walaupun seposen je,insha Allah ade rezeki kita yang lain sedang menunggu.

Ok la terima kasih sudi membaca coretan pendek kita,

Assalamualaikum dan salam sejahtera

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen yang anda beri :)