Monday, 12 June 2017

Supplement

SUPPLEMENT

Kita dulu salah seorang yang saaaanngat anti supplement....

Xde consume ape2 pun supplement...even ubat sekali pun...kalo demam...rela teguk air berliter2..masuk keluar toilet berpuluh2 kali...kalo teruk sangat baru makan ubat..

Bila kesedaran tu datang?
Bila dah jadi mak2 ni....ha nampak..bila jadi mak2 ni..kita sangat memerlukan extra tenaga untuk jadi extraordinary wife and mom....

Lepas bekerja...letih sangat...dengan bangun malam hourly untuk breastfeed..pastu pam susu lagi..then the next day nak g kerja lagi....balik kerja settle rumah ngan anak...suami..masak lagi...

Bila mase rehat?
Xde istilah rehat kot..

Bila laki tegur asik penat je...bila tak penat?huih...ayat menikam kalbu betul.
Mase tula datang kesedaran nak makan supplement.....

Dah lama tau pasal shaklee...dulu siap tegur kawan lagi x elok makan supplement ni..tengok sekarang sape yang makan...tak ke patah balik kat diri sendiri?

Sape yang mak2 tu tau la..berapa banyak tenaga yang kita perlukan untuk bekerja dan selesaikan hal2 rumah tangga...anak baru sorang boleh la...anak 3 or 4 orang...tak ke kene jadi wonder woman kita ni...

Peringatan ye....supplement ni bukan ubat untuk menyembuhkan...tetapi hanya sebagai untuk menambahkan nutrient dalam badan yang tak mencukupi....
Kalo ada yang makan supplement dan sembuh dari sebarang penyakit itu adalah dari Allah..Allah yang menyembuhkan dan kita sebagai manusia hanya mampu untuk berikhtiar..

Haish cukup la coretan arini..macam terlebih pulak kan..😉😉😉

#kitacuba
#sisconsumeshaklee
#sispengedarshaklee

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen yang anda beri :)