Monday, 12 June 2017

Performance drink

Meh nak citer sikit mengenai Performance Drink ni..atau dikenali gak sebagai air beskal..

Performance Drink ni merupakan minuman isotonik yang tidak bergas dan tidak bergula...
Sesuai untuk diminum untuk semua orang..individu yang demam dan dehydrated..ha..

Nak citer pengalaman dayah minum PD ni time pregnant...mase pregnant kompem ade rase mual nak muntah dan nak mengunyah kan...
Pregnancy dayah sebelum ni..dayah mengalami morning sickness yang teruk...

Kali ni..alhamdulilah..cume pening kepale sikit..then asik ngantuk je memanjang..lagi2 bulan pose ni kan....

Bile minum air Performance Drink ni..xde da rase macam tu..hilang rase mual..loya..ngan rase nak mengunyah tu...

Air Performance Drink ni rase die masam sikit...sangat sesuai untuk ibu2 hamil yang craving nak makan bende2 yang masam....

Selain tu..die bekal tenaga jugak...lain macam gak cergas die...

Alhamdulilah...pregnant kali ni..insha allah dayah fully amik shaklee...

Makanan lain jangan lupe gak..
Kurma badan susu dan esp minuman wajib setiap hari....

Ok la cukup setakat ni..

Pada sesiapa berminat nak membeli boleh la hubungi saya

Hidayah 012.7630335
Agen sah shaklee
NO SID 1242600

Continue Reading

Supplement

SUPPLEMENT

Kita dulu salah seorang yang saaaanngat anti supplement....

Xde consume ape2 pun supplement...even ubat sekali pun...kalo demam...rela teguk air berliter2..masuk keluar toilet berpuluh2 kali...kalo teruk sangat baru makan ubat..

Bila kesedaran tu datang?
Bila dah jadi mak2 ni....ha nampak..bila jadi mak2 ni..kita sangat memerlukan extra tenaga untuk jadi extraordinary wife and mom....

Lepas bekerja...letih sangat...dengan bangun malam hourly untuk breastfeed..pastu pam susu lagi..then the next day nak g kerja lagi....balik kerja settle rumah ngan anak...suami..masak lagi...

Bila mase rehat?
Xde istilah rehat kot..

Bila laki tegur asik penat je...bila tak penat?huih...ayat menikam kalbu betul.
Mase tula datang kesedaran nak makan supplement.....

Dah lama tau pasal shaklee...dulu siap tegur kawan lagi x elok makan supplement ni..tengok sekarang sape yang makan...tak ke patah balik kat diri sendiri?

Sape yang mak2 tu tau la..berapa banyak tenaga yang kita perlukan untuk bekerja dan selesaikan hal2 rumah tangga...anak baru sorang boleh la...anak 3 or 4 orang...tak ke kene jadi wonder woman kita ni...

Peringatan ye....supplement ni bukan ubat untuk menyembuhkan...tetapi hanya sebagai untuk menambahkan nutrient dalam badan yang tak mencukupi....
Kalo ada yang makan supplement dan sembuh dari sebarang penyakit itu adalah dari Allah..Allah yang menyembuhkan dan kita sebagai manusia hanya mampu untuk berikhtiar..

Haish cukup la coretan arini..macam terlebih pulak kan..😉😉😉

#kitacuba
#sisconsumeshaklee
#sispengedarshaklee

Continue Reading