Monday, 1 May 2017

SUPPLEMENT TERHEBAT UNTUK WANITA HAMIL


Wanita hamil semestinya inginkan supplement yang terbaik untuk diri sendiri dan juga bayi dalam kandungan.

Ibu hamil memerlukan makanan yang cukup nutrisi demi kebaikan ibu dan anak itu sendiri.Bakal ibu ini biasanya akan mencari supplement dan vitamin yang terbaik demi anak dan diri sendiri.


Setiap wanita hamil melalui cabaran alahan yang berlainan,seperti saya sendiri,saya mengalami morning sickness yang teruk,tak makan dan tak minum,nasib baik setakat minggu ke 16 je morning sicknessnye...kalo tak jenuh nak g sepital drive sorang sorang biase la suami sibuk outstation.Saya sendiri tidak makan vitamin yang klinik beri...mase tu saya diberi zincofer...bile dapat tu...tengok je..tak makan pun..ngeri nak telan...ngada-ngada kan...yang saya boleh telan mase tu hanya folic acid je...tu je yang boleh telan sebab die kecik...panadol pun tak makan nak makan zincofer..memang idokla teman nak makan...disini vitamin shaklee adalah penyelamat saya...bentuk die mudah untuk ditelan....dan yang paling best sekali tak pahit kat mulut.....itu yang paling best sekali...saya sejenis orang yang susah nak makan ubat sepital,walaupun saya kerja disepital...tambahan lagi supllement shaklee ni terbukti berkesan,selamat dan yang paling utama organic...memang saya sarankan untuk ibu ibu hamil diluar sana..







1) OMEGA GUARD
❤omega guard shaklee merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.Satu              hidangan omega guard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA
❤ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan
❤mengandungi DHA dan EPA dari omega..ini penting untuk pembentukan otak dan mata bayi
❤untuk ibu pula,ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.

2) OSTEMATRIX
👸ibu hamil memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari.ostematrix ini mengandungi kalsium,magnesium dan vitamin D kiranya 3 in 1 la..
👸setiap biji ostematrix mengandungi 250mg kalsium
👸magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium kedalam tulang serta menguatkannya
👸vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium.kalsium sangat penting untuk pembinaan sel,pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
👸tidak mengandungi lemak berbanding bagi ubu yang hanya bergantung kepada produk tenusu
👸sekiranya ibu hamil kekurangan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan tulang dan berlakunya kerosakan pada ibu itu sendiri
👸ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkanbayi dan kesannya ibu mungkin akan terdedah kepada osteoporosis di usia tua

3)ESP
👸serbuk esp shaklee merupakan sumber protin terbaik.esp menyediakan14 gm protin soyaNON-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang diperlukan oleh tubuh
👸penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu,hormon dan enzim dalam tubuh
👸penting untuk menguatkan untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit
👸memberi tenaga bagi ibu yang mengalami morning sickness yang teruk.juga memelihara janin  dari menjadi cacat
👸membantu membentuk otot dan organ bayi

4)B-COMPLEX
👸merupakan supplement yang lengkap dengan folic acid dan juga 8 kumpulan vitamin B
👸asid folic penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin,mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya spina bifida
👸ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin  terbentuk.

5)VITAMIN C
👸vitamin c 500mg ini membantu menyediakan vitamin c yang diperlukan tubuh,ia juga membantu dalam menyokong tulang,gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.
👸1biji vitamin c bersamaan dengan 7 biji oren
👸membantu dalam penghadaman zat disamping vitamin c meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh

6)VITA-LEA
👸dirumus khas bagi memenuhi 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa
👸adalah  multivitamin jadi ibu hamil tidak perlu ambil obimin
👸kaya dengan iron (zat besi) dimana sesuai untuk ibu ada masalah pitam pening dan anemia

Berminat boleh la hubungi saya di 

012-7630 335 ( Hidayah )
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
COD di Seri Kembangan dan Serdang
Pengeposan ke seluruh Malaysia



0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen yang anda beri :)