Wednesday, 3 May 2017

Mealshake dan anak

Ok la..nak cerita pasal mealshake dan anak saya...
Setiap kali demam anak dayah akan turun berat badan..bukan sikit...banyak jugak sampai rasa tulang rangka...elok je naik bila demam akan turun...risau betul kalo berat anak tak naik...dah nak masuk 2 tahun berat masih lagi 8kg...macam mana ni....jadi saya tanya kawan saya supplement ape yang sesuai untuk anak bila berat badan tak naik naik ni? Dia cadangkan mealshake...
Masa nak order mealshake tu kebetulan stok tak ada...tinggal sebulan je lagi sebelum check up...kang next follow up kalo berat tak naik mau kene cop kurang zat makanan then mesti kene refer dietition..risau da ni..
Then up kan dekat group tanya kot2 yang ada stok kan...alhamdulilah nasib baik ade...
Mula2 bagi anak saya consume mealshake ni...die tak berape suka..then dayah pelbagaikan..campur susu+milo+mealshake baru la nak minum...dah lame sikit baru cut off milo tu....
Anak dayah juga ada masalah sembelit...bila makan consume tu tiada lagi sembelit..takde lagi nampak die meneran sampai berpeluh peluh...sampai merah muka...sekarang dah takde da...tau tau datang dekat je dah busuk...alhamdulilah itu pun satu  kelegaan jugak..
Mealshake ni sesuai untuk kanak2 dan jugak orang dewasa ye...bila kita puasa bila makan mealshake ni akan tahan lama gak untuk rasa lapar...
Saya agen sah shaklee..
Jika ada sebarang pertanyaan boleh hubungi saya
Hidayah 012.7630335


0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen yang anda beri :)