Wednesday, 17 May 2017

Vivix untuk mak

Sayang mok..
Kisah pengamal shaklee kami berkongsi kisah mengenai emaknya seorang penghidap diabetik dan kolesterol
Bestnye dapat menggembirakan emak kan.

^^^^^^^^^
Shaklee by Imma:
Pagi semalam, mok Imma gi Hospital Kubang Kerian.
Nak ambil result darah. Hari tu dah pergi untuk ambik darah. Biasalah hospital kerajaan ambil masa sikit nak tau result darah kan.. Kene tunggu tarikh berikutnya baru boleh dapat tahu result.
Bila mok update result kat whatsapp group, 1 family happy dan bersyukur sangat. Sebab mok kata, bacaan kencing manis dah turun kepada 5.1!

Imma ingat lagi, 2 bulan lepas, Imma balik kampung. Masa tu ibu jari kaki mok luka dan bernanah. Risau sangat, sebab bernanah dan keluar air bisa. Bawa mok pergi klinik, doktor cek kencing manis mok 14. Doktor kata, at least nak 8 sebab mok memang dah lama menghidap kencing manis.. so doktor macam tak konfiden nak target turun banyak, tu yang doktor kata at least 8.

Masa tu baru 2 botol vivix mok makan, Imma bagitau mok, teruskan je makan. Imma akan kirim vivix kat mok tiap bulan. Masuk bulan April, Imma kirim botol ke 3 kat mok.
Alhamdulillah. Tak sangka pulak semalam bacaan kencing manis mok turun banyak. 5.1.. syukur sangat sangat.

Pastu, mok kata kolestrol jahat pun turun jugak, daripada 8 kepada 4. 
Syukur alhamdulillah. Hadiah untuk mok sempena Hari Ibu semalam.
Imma pesan kat mok, kalau consume vivix jangan tinggalkan ubat yang hospital bagi. Just makan macam biasa ubat hospital tu. Air kosong kene minum.

Syukur alhamdulillah.. happy sangat. Tq Allah, kerana izinkan semua ini berlaku. 
Kalau ada kawan-kawan yang ada mak menghidap kencing manis, Imma sangat rekomen bagi mak korang consume vivix. Serius, Imma boleh katakan pelaburan yang sangat samgat berbaloi. Lagi pun, mak kita sendiri juga yang sihat.

Botol ke 4 vivix bakal menyusul dengan ikatan reben dan kotak berbalut cantik, istimewa untuk bonda tersayang. 

Sayang mok. 

By Puan Imma

Sayang emak bawa ke syurga...demi untuk melihat emak yang sakit supaya sihat...alhamdulilah bacaan kolesterol ibu pun imma semakin menurun dan begitu juga bacaan gula dalam darah beliau...
Pada sesiapa nak consume vivix untuk diri sendiri ke..bagi kat mak ayah..suami pun boleh xde masalah...seisi keliarga boleh menikmati kesihatan yang baik..insha allah...kita berusaha untuk sihat insha allah akan bagi yang terbaik untuk kita...

Boleh hubungi saya
Agen sah shaklee
Hidayah 012.7630335
Continue Reading

Sunday, 14 May 2017

Segar dan cergas ketika berpantang

Set berpantang shaklee..

Arini nak iklankan set ni la arini....

Oleh kerana ramai mak2 yang bersalin 2 3 hari ni....tahniah untuk mereka...fak menang tangan nak kerja arini..😀😀 tapi seronok tengok2 baby ni comel je..😉😉

Mane yang tengah pantang tu mesti nak kekal cergas kan...terutamanya yang pantang seorang diri tanpa pantauan orang tua..lagi la perlu set2..di jamin cergas insha allah...

Jom kite tengok ape tugas2 dan fungsi2 setiap satu produk untuk mak2 yang tengah pantang ni..

ESP..
😊yang ni memang kegemaran saya..walaipun tak pantang...sebab die bagi kita kenyang untuk jangka masa yang lama..
😊beri tenaga,bantu lancarkan penghasilan susu,
😊cantikkan kulit ibu..bantu kawal kolesterol

ALFALFA
😊bantu tingkatkan imunisasi
😊menyingkirkan toksin dalam badan
😊mempercepatkan penghasilan susu ibu

VITALEA
😊mengandungi zat besi untuk pembentukan sel darah merah..memulihkan semula kehilangan darah semasa bersalin
😊kekurangan zat besi sebabkan ibu kelihatan pucat dan tidak bermaya

B COMPLEX
😊bantu untuk mengurangkan stress ketika berpantang
😊ketika berpantang sangat penting ibu2 ini menjaga emosi dan perlu pastikan emosi sentiasa stabil

OSTEMATRIX
😊membekalkan nutrient harian,termasuk kalsium yang dapat bantu dalam pembentukan gigi dan penjagaan tulang
😊juga untuk masalah sembelit ketika berpantang

OMEGA GUARD
😊bagus untuk yangvtengah berpantang atau pun tidak berpantang yang mengalami sejuk2 dan lenguh2 sendi
😊DHA yang terkandung dalam omega akan singkirkan lemak yang berlebihan yang tak diperlukan oleh badan
😊juga bagus untuk otak bayi

VITAMIN C
😊meningkatkan antibodi secara konsisten
😊juga membantu untuk badan pulih daro proses kelahiran iaitu sembuhkan luka jahitan pembedahan atau episiotomi

Sekian la untuk coretan arini..nanti kita sambung yang lain pulak ye

Agen sah shaklee
Hidayah 012.7630335

Ade pertanyaan jangan malu jangan segan boleh je nak hubungi saya..kalo tak dapat wasap pun boleh..

Ok bai..assalamualaikum..😉😉✋✋

Continue Reading

Friday, 5 May 2017

Promosi detox


 Promosi! Promosi! 
*SET DETOX SEMPENA RAMADHAN AL MUBARAK*
...
1. Vivix
2. Alfalfa L
3. Peppermint Ginger Plus.
4. Herb lax
5. Dtx Complex.
...
3 Manfaat yang anda dapat setelah amalkan SET DETOX ini:
 Detox darah, hati ,usus dan seluruh sistem badan kita untuk kesihatan tubuh yang lebih baik, organ yang lebih sihat dna berfungsi dengan lebih baik, kulit lebih sihat dan cantik serta bentuk tubuh yang lebih menawan. 
 Membuang angin yang menyebabkan badan sengal2 dan tubuh rasa tak selesa. Angin juga adalah sejenis toksin.
 Meremajakan sel2 seluruh tubuh untuk memudahkan anda melakukan ibadat solat dan ibadat puasa. Dan bonusnya buat anda kelihatan muda dari usia.
DNA SIHAT >> SEL SIHAT >> ORGAN SIHAT >> AUTOMATIK SELURUH TUBUH AKAN SIHAT DAN KELIHATAN MUDA
...
*Normal Price: Rm889*
_free Container brand rubbermade
_free postage/delivery_
Tapi,
istimewa sempena Ramadhan Al Mubarak yang bakal tiba tak lama lagi,
*Promotion Price: Rm778 only* 
_free Container_
_free Lecithin_
_free Membership_
_free postage/delivery_
_free 7-days-detox-meal-plan_
_cash back Rm32_
Wow!!! Banyaknya free!!! 
Jimat duit boleh shopping baju raya. 
.
Inilah masanya untuk anda MENGUBAH GAYA PEMAKANAN YANG LEBIH SIHAT.
.
 Untuk order dan info?
Whatsapp (Hidayah 012.7630335)
#setDetoxShaklee
#suciHatiSuciDiri
#vivix
#pengedarshaklee
Jom kita kekal sihat puasa dan raya..
Continue Reading

Wednesday, 3 May 2017

Kulit cantik berseri

Assalamualaikum
Harini nak cerita tentang kulit cantik berseri la...
Ok...tahun lepas saya bersalinkan anak yang sulung...masa dalam tempoh berpantang ok la...tak yah nak fikir pasal penat letih....x cukup rehat.....xyah nak bangun awal pagi untuk buat pumping...
Semua berubah bola dah start bekerja...huiiihhh...takyah cerita letih die...bangun seawal 3 pagi..untuk wat power pam...lepas terus continue basuh baju...masak...bersiap untuk g kerja...letih ya amat..tido tak cukup...g keje sentiasa bermata panda..lebam...kulit kusam...ingat lagi...g kerja tak pernah senyum..muka macam zombi....masha allah dahsyat betul mase tu kalo di ingat balik...
Muka buruk rase...dengan berat naik lagi..pastu sembelit pulak....stress wei..
Semuanya berubah bila saya consume produk shaklee ni....saya kenal shaklee ni dah lame..tapi kenal2 mcm tu je....then tengok facebook kawan saya yang agen shaklee ni....lawa je...daripada badan besar sampai die kurus...muka pun berseri2 je....then dayah message die seawal 2 pagi..igtkn lagi...kenapa 2 pagi sebab terjaga bangun untuk breastfeed..
Then die suggestkan ade la 5 jenis supplement dan saya beli semua supplement tu...
Lepas 2 minggu dayah consume supplement shaklee ni...sorang2 tegur muka berseri2.....huih...rasa macam tak percaya je....ok alhamdulilah.....kalo tak muka selebet je g keje...ok antara produk shaklee yang saya consume...tiada lagi kulit kusam..tiada lagi parut jerawat dan memang flawless kulit kita...
Alhamdulilah...
Ada sebarang pertanyaan boleh hubungi saya
Hidayah 012.7630335
#iloveshaklee
#builttolast
#whyishaklee

Continue Reading

Mealshake dan anak

Ok la..nak cerita pasal mealshake dan anak saya...
Setiap kali demam anak dayah akan turun berat badan..bukan sikit...banyak jugak sampai rasa tulang rangka...elok je naik bila demam akan turun...risau betul kalo berat anak tak naik...dah nak masuk 2 tahun berat masih lagi 8kg...macam mana ni....jadi saya tanya kawan saya supplement ape yang sesuai untuk anak bila berat badan tak naik naik ni? Dia cadangkan mealshake...
Masa nak order mealshake tu kebetulan stok tak ada...tinggal sebulan je lagi sebelum check up...kang next follow up kalo berat tak naik mau kene cop kurang zat makanan then mesti kene refer dietition..risau da ni..
Then up kan dekat group tanya kot2 yang ada stok kan...alhamdulilah nasib baik ade...
Mula2 bagi anak saya consume mealshake ni...die tak berape suka..then dayah pelbagaikan..campur susu+milo+mealshake baru la nak minum...dah lame sikit baru cut off milo tu....
Anak dayah juga ada masalah sembelit...bila makan consume tu tiada lagi sembelit..takde lagi nampak die meneran sampai berpeluh peluh...sampai merah muka...sekarang dah takde da...tau tau datang dekat je dah busuk...alhamdulilah itu pun satu  kelegaan jugak..
Mealshake ni sesuai untuk kanak2 dan jugak orang dewasa ye...bila kita puasa bila makan mealshake ni akan tahan lama gak untuk rasa lapar...
Saya agen sah shaklee..
Jika ada sebarang pertanyaan boleh hubungi saya
Hidayah 012.7630335


Continue Reading

Cantik raya

 Assalamualaikummm....
Ha jawab jawab 😁😁😁

Tak lame dah nak puase...pastu raya pulak..

.masa raya la kita nak bergaya ramping kurus..comel...kulit glow glowing gitu..
Saya sendiri nak macam tu...tapi hajat saya dah tercapai..hehehe...hajat korang da tercapai belum..sempat lagi nak kejar ni nak sampai keraya aidilfitri ni..

Ape rahsia saya?
Ni la rahsia nya...x de la rahsia sebab semua orang tau cume x pernah amalkan....
Alhmdulilah...tiada lagi kulit kusam..tiada lagi warna kulit tak sekata..

Bukan sebarang supplement...
Bukan cantik semata mata tapi menjaga tubuh badan kita juga..

Untuk membeli boleh hubungi saya...
Hidayah 012.7630335

Terima kasih
Continue Reading

Monday, 1 May 2017

SUPPLEMENT TERHEBAT UNTUK WANITA HAMIL


Wanita hamil semestinya inginkan supplement yang terbaik untuk diri sendiri dan juga bayi dalam kandungan.

Ibu hamil memerlukan makanan yang cukup nutrisi demi kebaikan ibu dan anak itu sendiri.Bakal ibu ini biasanya akan mencari supplement dan vitamin yang terbaik demi anak dan diri sendiri.


Setiap wanita hamil melalui cabaran alahan yang berlainan,seperti saya sendiri,saya mengalami morning sickness yang teruk,tak makan dan tak minum,nasib baik setakat minggu ke 16 je morning sicknessnye...kalo tak jenuh nak g sepital drive sorang sorang biase la suami sibuk outstation.Saya sendiri tidak makan vitamin yang klinik beri...mase tu saya diberi zincofer...bile dapat tu...tengok je..tak makan pun..ngeri nak telan...ngada-ngada kan...yang saya boleh telan mase tu hanya folic acid je...tu je yang boleh telan sebab die kecik...panadol pun tak makan nak makan zincofer..memang idokla teman nak makan...disini vitamin shaklee adalah penyelamat saya...bentuk die mudah untuk ditelan....dan yang paling best sekali tak pahit kat mulut.....itu yang paling best sekali...saya sejenis orang yang susah nak makan ubat sepital,walaupun saya kerja disepital...tambahan lagi supllement shaklee ni terbukti berkesan,selamat dan yang paling utama organic...memang saya sarankan untuk ibu ibu hamil diluar sana..







1) OMEGA GUARD
❤omega guard shaklee merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.Satu              hidangan omega guard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA
❤ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan
❤mengandungi DHA dan EPA dari omega..ini penting untuk pembentukan otak dan mata bayi
❤untuk ibu pula,ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.

2) OSTEMATRIX
👸ibu hamil memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari.ostematrix ini mengandungi kalsium,magnesium dan vitamin D kiranya 3 in 1 la..
👸setiap biji ostematrix mengandungi 250mg kalsium
👸magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium kedalam tulang serta menguatkannya
👸vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium.kalsium sangat penting untuk pembinaan sel,pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
👸tidak mengandungi lemak berbanding bagi ubu yang hanya bergantung kepada produk tenusu
👸sekiranya ibu hamil kekurangan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan tulang dan berlakunya kerosakan pada ibu itu sendiri
👸ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkanbayi dan kesannya ibu mungkin akan terdedah kepada osteoporosis di usia tua

3)ESP
👸serbuk esp shaklee merupakan sumber protin terbaik.esp menyediakan14 gm protin soyaNON-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang diperlukan oleh tubuh
👸penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu,hormon dan enzim dalam tubuh
👸penting untuk menguatkan untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit
👸memberi tenaga bagi ibu yang mengalami morning sickness yang teruk.juga memelihara janin  dari menjadi cacat
👸membantu membentuk otot dan organ bayi

4)B-COMPLEX
👸merupakan supplement yang lengkap dengan folic acid dan juga 8 kumpulan vitamin B
👸asid folic penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin,mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya spina bifida
👸ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin  terbentuk.

5)VITAMIN C
👸vitamin c 500mg ini membantu menyediakan vitamin c yang diperlukan tubuh,ia juga membantu dalam menyokong tulang,gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.
👸1biji vitamin c bersamaan dengan 7 biji oren
👸membantu dalam penghadaman zat disamping vitamin c meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh

6)VITA-LEA
👸dirumus khas bagi memenuhi 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa
👸adalah  multivitamin jadi ibu hamil tidak perlu ambil obimin
👸kaya dengan iron (zat besi) dimana sesuai untuk ibu ada masalah pitam pening dan anemia

Berminat boleh la hubungi saya di 

012-7630 335 ( Hidayah )
YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
COD di Seri Kembangan dan Serdang
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Continue Reading