Sunday, 23 April 2017

NUTRIFERON

Assalamualaikum..

Sistem imun adalah atau pertahanan badan yang melindungi tubuh kita daridapa patogen,iaitu Virus,Bakteria,Fungus

Sistem pertahanan kita sangat kompleks kerana tersiri daripada sel serta tisu-tisu dan organ.
sistem pertahanan ini di panggil Antibodi.

FUNGSI ANTIBODI BADAN MANUSIA
1) Melindungi tubuh daripada diserang virus yang merbahaya kepada manusia
2) Menghalang benda asing masuk dalam tubuh ( bakteria,fungus,parasit)
3) Menghancurkan mikroorganisma seperti (virus,bakteria,fungus)@ patogen
4) Menjaga keseimbangan komponen tubuh yang dah tua.


Jika tubuh terlampau kerap sakit...dan antibodi badan lemah...di sinilah tugas nutriferon memainkan peranan dimana ia bertindak sebagai imune booster bagi meningkatkan antibodi badan kita sendiri.





Nutriferon merupakan karya agong Dr Kojima setelah 40 tahun beliau  banyak kajian beliau lakukan mengunakan bahan bahan semula jadi.

Apakah nutriferon??
nutriferon adalah supplement yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh atau immune booster.Ianya merupakan supplement yang hebat dan efektif.

Kebaikan Nutriferon shaklee.
1) Meningkatkan keseluruhan sistem imun tubuh dalam masa 3 hari.
2) Melindungi tubuh dari influenza.
3) Membantu melawan kanser dan tumor otak.
4) Mengurangkan infeksi dan sakit kronik pesakit hepatitis B & C
5) Membantu kurangkan ketidakselesaan waktu kemoterapi.
6) Melambatkan proses penuaan.
7) Membantu meningkatkan kesihatan wanita menopaus menjadi lebih baik.
8) Meringankan stress dan kelesuan.
9) Mengurangkan simptom simptom ketika pra haid dan waktu haid.

Siapa yang memerlukan Nutriferon:
1) Mereka yang kerap selsema dan demam
2)Mereka yang sering stress dan tertekan.
3) Mereka yang gaya hidupnya kurang aktif.
4) Mereka yang sering tertekan/hidup tertekan.
5) Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
6) Mereka yang kerap travel dan kerap keluar negara.
7) Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
8) Ibu yang menyusukan anaknya dimana anaknya demam atau sakit yang berpanjangan.
9) Mereka yang mempunyai allergi dan ekzema.

CARA PENGAMBILAN NUTRIFERON:
1) Kanak kanak yang berusia 1 tahun- 2 tahun boleh amik 1 paket untuk 4 hari berturut turut.
maksudnya sekali ambil campur dalam susu hanya 1/4 sahaj sehari

2) Kanak kanak yang berumur 2 tahun hingga 12 tahun boleh amik 1 paket untuk 3 hari.
maksudnya sekali ambilcampur dalam susu hanya 1/3 sahaja sehari.

3) Kanak kanak lebih 12 tahun boleh ambil 1 paket sehari seperti orang dewasa.


saya hidayah adalah agen sah shaklee
jika terdapat pertanyaan dan keraguan
boleh hubungi saya di 012-7630335

untuk membuat pesanan boleh klik link dibawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=e4ccb212806eb5e35794b3ebbdf1f6b6

jika terdapat sebarang pertanyaan boleh terus hubungi saya

Assalamualaikum......








Continue Reading

KOLESTEROL SIHAT JANTUNG SIHAT

Assalamualaikum....

Di malaysia individu dewasa menghidap tinggi kolesterol 1 daripada 3 kematian disebabkan oleh penyakit jantung
sakit jantung bukan lagi penyakit orang2 tua
tinggi kolesterol memberi risisko untuk penyakit jantung




Terdapat 2 jenis klesterol dalam darah iaitu:
1)HDL (HIGH DENSITY LIPOPROTEIN)
adalah kolesterol baik
2)LDL (LOW DENSITY LIPOPROTEIN)
adalah kolesterol jahat


Bagaimana kolesterol yang tinggi boleh menyebabkan terjadinya penyakit jantung??
😊LDL ( LOW DENSITY LIPOPROTEIN)
yang mana dikenali sebagai kolesterol JAHAT
😊kolesterol jahat ini mengakibatkan pembentukan plak menyempitkan salur darah,menghalang dan menghentikan pengaliran darah
😊lama kelamaan akan mengakibatkan kerosakan arteri,penyakit jantung dan angin ahmar.
Anda berisiko untuk menghidap tinggi kolesterol jika:
😊merokok
😊berat badan berlebihan
😊tekanan
😊hati tidak sihat (unhealthy liver)
😊pemakanan


BAGAIMANA SUPPLEMENT SHAKLEE BERTINDAK
1)PENCEGAHAN (PHYTOCOL-ST)
😊 penyerapan kolesterol dari makanan
2)PENURUNAN (OMEGA GUARD)
😊Menurunkan LDL berlebihan dalam salur darah
3)MENGUATKAN (COQHEALTH)
😊menguatkan fungsi otot jantung dan memperbaiki pengaliran darah
4)PERLINDUNGAN ( VIVIX )
😊Melindungi sel dari penuaan atau kerosakan sel dan kesihatan salur darah..



AGEN SAH SHAKLEE
BOLEH HUBUNGI SAYA TERUS JIKA ADA SEBARANG PERTANYAAN
BERMINAT UNTUK MEMBELI DAN MENGETAHUI PRODUK DENGAN LEBIH LANJUT, BOLEH KLIK PADA LINK DI BAWAH:-
Continue Reading

Saturday, 22 April 2017

ABDOMINAL AORTIC ANEURYSM

Assalamualaikaum..

lame rasenye x bukak blog ni...arini dayah nak bercerita mengenai AAA..taknak cerita pasal shaklee....
ape itu AAA??
dayah keje dalam bidang paramedic...bukan medic ye.....jd dayah nak kupas sikit pasal AAA ni..kami sebut tripple A..

tajuk macam gempak...tapi memang gempak pun....dan juga mengancam nyawa jika dibiarkan....
AAA( abdominal aortic aneurysm) melibatkan salur darah terbesar dalam badan kite...terletak dijantung...dan di perut pun ade...AAA ni letaknye di perut...
Aorta berfungsi untuk membawa darah dari jantung...ke kepale...tangan...then turun ke perut..kaki dan pelvis...
dinding aorta boleh membengkak dan mengembung seperti belon bila die lemah
AAA sangat membahayakan bila die ruptured dan leaking....ok nak tunjuk sikit gambar skit..


ha ni gambarajah...belah kiri tu normal aorta..yang kanan tu bile aorta die swell...nauzubillah mintak dijauhkan semua tu...dalam badan kite tak nampak ape yang jadi...jadinye berhati2 memilih makanan dan supplement ye...

ok penyebab AAA ni disebabkan oleh..
1)merokok
2)darah tinggi
3)vascular inflammation( vasculitis)

siapa yang berisiko mendapat AAA ni??
1)lelaki
2)individu yang obesiti 
3)pesakit kencing manis
4)pesakit darah tinggi terutamanya berumur 35 tahun ke 60 tahun keatas
5)pesakit yang mempunyai kolesterol yang tinggi dan kolesterol tersebut terbina di dalam salur darah di panggil atherosclerosis 



ni adalah artherosclerosis iaitu penebalan plaque2 pada dinding arteri....sangat membahayakan...bayangkan saluran longkang tersumbat apa akan jadi...macam tu la jugak bila salur darah kiter tersumbat dan aliran die kecik....


lately ni sangat banyak operation yang melibatkan AAA ni...biasanya ruptured AAA...masyaallah...mintak dijauhkan supaya tidak terjadi pada ayah2,,abang2,pakcik2 kite...
operation AAA ni biasa mengambil masa yang sangat lame.......5jam hingga 6jam....
ok setakat ni je dulu...nanti dayah akan kupas pulak mengenai OPEN SURGERY AAA dan juga EVAR(ENDOVASCULAR AORTA REPAIR)....dan nanti dayah akan cerita jugak kaitan shaklee dan AAA ni....ape suplement yang membantu...insha allah...doakan ye....dayah just berkongsi dan ingin membantu kamu2 diluar sana.....

bye assalamualaikum....



Continue Reading

Sunday, 9 April 2017

VITAMIN E COMPLEX

APA ITU VITAMIN E COMPLEX

Vitamin E ialah antioksida larut lemak yang berperanan menyokong fungsi imun

Kajian menunjukkan bahawa pengambilan vitamin E sangat bermanfaat untuk meningkatkan fungsi imun dikalangan orang-orang tua.

1 kapsul vitamin E mengandungi
400IU vitamin E semula jadi
65mg selenium bagi melengkapkan aktiviti vitamin E
39.4mg ekstrak biji anggur (vitis vinivera)

FUNGSI VITAMIN E

  MELINDUNGI JANTUNG : Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung sihat;
Melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid;
Meningkatkan kolesterol HDL;mengurangkan tekanan darah;
Menghalang platelet darah melekat pada dinding arteri,menghalang anemia hemolitik, penyakit           jantung dll.

   MEMPERTINGKATKAN KEMAMPUAN REPRODUKTIF:
Kajian padatahun 1924,mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif.Para lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin E setiap hari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

   ANTI PENUAAN:
1kapsul vitamin E setiap hari membantu melambatkan penuaan,mengurangkan kedut,garis                   halus,parut,jerawat dan bintik penuaan
Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan tona muka,dada dan otot peha.

   ANTI OKSIDAN YANG KUAT
Pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk antioksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser,mengukuhkan system imun,menghalang atau melambatkan pertumbuhan                     tumor,mengurangkan kerosakkan akibat radikal bebas.
Ianya juga memperbaiki masalh oksidasi-katarak dan masalah penglihatan

  KELESTARIAN TENAGA:
Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan lebih oksigen

 MEMPERBAIKI ARTHRITIS
Meningkatkan keanjalan salur darah,memperbaiki kitaran darah,merawat bahu kejang,pening,buasir,variscose vein,sakit sendi

 MENGHALANG KEGUGURAN
Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada,sindrom PMS dan sindrom menopaus seperti hot flush.
Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin(keguguran)

 Memperbaiki parut:memperbaiki bengkak dan ulser kulit.Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.



SHAKLEE DIFFERENT

  Dibuat dari minyak soya organic dan minyak biiji gandum,yang kaya dengan vitamin e
 Di ekstrak d-alpha,d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis         vitamin E (alpha,beta,gamma,delta)
 Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran
  Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh menyerap vitamin E,memelihara membrane sel-sel,sel darah merah dan tisu-tisu otot.
  Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa,cadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.


CADANGAN PENGAMBILAN VITAMIN E SHAKLEE
 Untuk pemeliharaan kesihatan: 1 kapsul sehari selepas makan
 Untuk anti-penuaan dan system reproduktif: 2 kali sehari 1 kapsul setiap kali
Menentang kanser dan mengurangkan parut: 2 kali sehari,2 kapsul setiap kali

KESAN VIITAMIN E TIDAK MENCUKUPI

  ❤Anemia
  Senang keguguran
   Luka lambat sembuh
   Mati pucuk 
  Kelemahan otot
   Susah hamil
       Katarak
   Tanda penuaan pada kulit
   Hilang nafsu seksual
   Rambut hilang dan gugur
   Kebas kaki
   Penyakit berkaitan usus




AGEN SAH SHAKLEE
BOLEH HUBUNGI SAYA TERUS JIKA ADA SEBARANG PERTANYAAN
BERMINAT UNTUK MEMBELI , BOLEH KLIK PADA LINK DI BAWAH

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=6751bce20296374f82f386e054e0b9f7

jika terdapat pertanyaan mengenai pengisian borang online boleh hubungi saya

HIDAYAH 012-7630335

atau untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk boleh klik link di bawah ini..










Continue Reading

INFO VIVIX

APA ITU VIVIX SHAKLEE


Minuman campuran botani vivix merupakan revolusi penemuan dalam pemakanan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat anti oksidan dan sel anti -penuaan semula jadi

FAKTA VIVIX

  1. Vivix memberi 100mg resveratrol bagi setiap penyediaan
  2. ekstrak resveratrol ini adalah 98% semulajadi
  3. Ia adalah produk antioksidan
  4. Ia mengandungi Trans-Resveratrol iaitu stabil dan mudah diserap oleh badan manusisa.
  5. Ia tidak disyorkan kepada ibu mengandung,menyyusukan anak dan sesiapa sahaja yang berusia 18tahun kebawah
  6. Pengambilan disyorkan adalah 1 sudu teh setiap hari
  7. ia tidak mengandungi alkohol
  8. Ia perlu disejukkan untuk memelihara kesegaran,warna danaktiviti polifenol secara optimum di dalam botol.
  9. Ia tidak mengandungi bahan pengawet dan bahan tiruan
  10. Ia adalah halal.                                                                 


VIVIX SHAKLEE DIPERBUAT DARIPADA?

❤ Vivix Shaklee mengandungi campuran unik botani sebanyak 1390 mg:

❤ Polganum Cuspadastum

❤ Anggur Muscadine

❤ Elderberi Eropah

❤ Purple Carrot


FUNGSI VIVIX SHAKLEE

1.Memperbaiki DNA

❤ Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses penuaan.Ia mampu bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada asalnya

2.Memperbaiki tenaga sel.

❤ Semakin tubuuh kita terdedah kepada penuaan,semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga.Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3.Membantu meningkatkan fungsi otak,kardiovaskular.imuniti dan sendi

❤ Semakin tua,semakin kita rasa sakit sana sini,ingatan punmakin pudar.
vivix membantu mengembalikan keremajaan.

10 KEBAIKAN VIVIX

  1. Menggalak penuaan yang sihat-awet muda dan anti penuaan
  2. Membantu mengelakkan kanser-merencat sel kanser daripada semakin serius
  3. Mengurangkan risiko penyakit jantung-melindungi jantung.
  4. Mengurangkan kompilasi diabetes/kencing manis
  5. Mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk.
  6. Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi-melindungi saraf
  7. Membantu dalam proses penurunan berat badan
  8. Menyokong kesihatan mata
  9. Meningkatkan kesihatan imun badan
  10. Menggalakkan kesihatan keseluruhan
VIVIX MEMBANTU MENYEMBUHKAN PENYAKIT SERIUS,ANTARANYA:-
  1. Kencing manis
  2. Strok
  3. Katarak dsan masalah mata
  4. Tekanan darah tinggi
  5. Masalah saraf
  6. kayap
  7. Batuk berpanjangan
  8. Arthritis,osteoporosis,masalah sendi dan tulang (lutut dan pinggang)
  9. Resdung
  10. Bengkak jantung
  11. Letih (memberi tenaga)
  12. Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut dan kusam)/
  13. Rambut kembali hitam (uban)
  14. Rambut gugur
  15. Kolesterol tinggi
  16. masalah selera makan
  17. Asma
  18. Sembelit di kalangan warga emas
  19. Angin dalam badan
  20. Penyakit jantung
  21. Lemah imin tahan daya badan-lambat sembuh
  22. Perokok
  23. Masalah kelenjar tiroid
  24. kanser dan tumor
  25. Cyst
  26. Penyakit SLE
  27. Kudis
  28. Gout
  29. Alzheimer
  30. Metabolisme badan rendah
  31. Fibroid
  32. Breast lump
  33. Buah pinggang kembali normal

BAGAIMANA VIVIX BERTINDAK KE ATAS SEL BADAN MANUSIA
  1. CELL DEFENCE : mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit
  2. CELL REPAIR     : membaiki sel yang telah rosak
  3. CELL ENERGY  : memberi tenaga kepada sel yang lemah
  4. CELL PERFORMANCE; meningkatkan prestasi sel

SHAKLEE DIFFERENT
  1. Disokong oleh 6 paten
  2. Semua campuran semulajadi polyphenols berkuasa
  3. Kuasa antioksidan yang besar
  4. Berdasarkan anggur muscadine-salah satu yang jarang ditemui,buah-buahan semulajadi
  5. Proses pengekstrakan dipatenkan memlihara polifenol bioaktif
 LANDMARK STUDY

❤ 11% lower cholesterol ratios
❤ 33% lower levels triglycerides
❤ 39% lower risk of elevated blood pressure
❤ 73% lower risk of diabetes
❤ 59% levels of C-reactive
❤ 36% lower of level homocysteine 




AGEN SAH SHAKLEE ANDA
BOLEH HUBUNGI SAYA TERUS JIKA ADA SEBARANG PERTANYAAN



BERMINAT UNTUK MEMBELI DAN MENGETAHUI PRODUK DENGAN LEBIH LANJUT, BOLEH KLIK PADA LINK DI BAWAH:-


















Continue Reading

Saturday, 8 April 2017

SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS

APA ITU SUSTAINED RELEASED CITA C PLUS

Vitamin shaklee yang diperbuat daripada ekstrak Jagung iaitu sumber asli vitamin C.
 1 biji tablet vita C Plus bersamaan dengan 7.5 biji oren

KANDUNGAN SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS:-

 Ascorbic Acid 95% (mengandungi 525.35mg Vitamin C)

Citrus Bioflavanoids Complex yang mengandungi:-
 7.50mg Lemon Bioflavanoids

 7.50mg Orange Bioflavanoids

 7.50mg Grapefruit Bioflavanoids

 7.50mg Hesperidin


FUNGSI & KEBAIKAN SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS

 Membantu meningkatkan sistem imun badan (sebagai 'Protector Gate' untuk mengelakkan badan 
mudah dijangkiti / tekena penyakit)
 Mempercepatkan proses penyembuhan luka
 Merangsang pembentukan kolagen
 Merupakan antioksidan bagi melawan radikal bebas yang boleh memusnahkan sel
 Membantu dalam proses penghadaman
 Membantu memulihkan batuk,selsema,resdung,demam
 Membantu mengembalikan hormon stress dan memastikan fungsi kelenjar adrenal berjalan dengan sempurna
 Membantu perbaiki masalh insomnia
 Merangsang pengeluaran T-cells untuk membantu melawan kanser
 Membantu penyerapan zat besi dengan baik supaya membina sel darah merah yang sihat
Membantu mencerahkan kulit dan melambatkan penuaan
 Membantu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah
 Mengurangkan jerawat dan memudarkan parut

SHAKLEE DIFFERENT SR VITA C PLUS:-

 Vitamin C pertama yang semula jadi dan bertindak Sustained Release ( dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat)
 Sebanyak 100mg dilepaskan seetiap jam selama 5 jam untuk 1 tablet

 Vitamin C merupakan vitamin larut air.
 jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa,badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kwncing.
 Jadi,dengan formulasi sustained release ini,kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan.

 Kandungan Vitamin C dalam 1 biji tablet bersamaan 7.5 niji oren

 Vitamin C shaklee didtangkan bersama-sama dengan Bioflavanoids iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin C dengan lebih baik.

GEJALA KEKURANGAN VITAMIN C

 Gusi berdarah
 Tanda-tanda lebam pada badan ( salur darah lemah)
 Luka lambat sembuh
 Sering letih,lemah
 Anemia
 Salur darah mengecil dan mudah runuh
 Rambut gugur
 Sakit sendi
 Darah dalam mata
 Kulit kering dan gatal
 Masalah pencernaan

SUMBER VITAMIN C DALAM PEMAKANAN HARIAN

 Lada Benggala Merah = 100g/1 biji kecil (125mg Vitamin C)
 Lada benggala hijau    = 100g/1 biji ( 80mg Vitamin C)
 Kiwi                            = 100 g atau 1 1/3 cawan (93mg Vitamin C )
 Brokoli                       = 100g atau 1 cawan ( 90mg Vitamin C)
 Betik                          = 2/3 biji betik atau 100g ( 61mg Vitamin C)
 Strawberi                   = 2/3 cawan atau 100mg ( 60mg Vitamin C)



AGEN SAH SHAKLEE ANDA
BOLEH HUBUNGI SAYA TERUS JIKA ADA SEBARANG PERTANYAAN

BERMINAT UNTUK MEMBELI DAN MENGETAHUI PRODUK DENGAN LEBIH LANJUT, BOLEH KLIK PADA LINK DI BAWAH:-



Continue Reading

B COMPLEX

APA ITU B COMPLEX


B Complex terdiri daripada:

  👉8 jenis vitamin B untuk mengekalkan kesihatan yang sempurna.

  👉B1,B2,B3,B6,Biotin dan asid Pantotenik mebantu tubuh mematabolismakan protein,lemak dan karbohidrat kepada tenaga

  👉 Asid Folik dasn B12 menyokong pembentukan sel-sel darah merah didalam tubuh


FUNGSI B COMPLEX

 ðŸ‘‰ Untuk memetabolismakan badan
 ðŸ‘‰ memberi tenaga
 ðŸ‘‰ mencegah anemia dengan membantu penghasilan sel darah merah
 ðŸ‘‰ menggalakkan perkembangan sel yang sihat
 ðŸ‘‰ memberi ketenangan / elak stress
 ðŸ‘‰ kuatkan antibodi badan
 ðŸ‘‰ membantu pertumbuhan rambut dan kuku yang sihat
 ðŸ‘‰ membantu sintesis DNA dan sel-sel badan.

SUMBER B COMPLEX DALAM PEMAKANAN HARIAN

👉Berasmerah,kuning telur,ikan,kacang dan gandum,daging,kacang dan beras tumbuk,susu,daging telur dan rumpai laut

SHAKLEE DIFFERENT:
👉 Membekalkan semua vitamin B yang diperlukan tubuh kita dalam kuantiti yang seimbang.
👉 Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten B Complex dilengkapi sistem pengankutan nutrien berpaten (Patented Bioactivated System) untuk meningkatkan penyerapan Asid Folic (nutrien penting).Kuantiti Asid Folic yang mencukupi dalam diet wanita hamil telah terbukti berkesan untuk mengurangkan risiko kecacatan otak atau saraf tunjang pada bayi yang baru lahir

GEJALA KEKURANGAN

👉Lemah sistem saraf

👉Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung

👉Pembentukan sel abnormal

👉 Mengakibatkan anemia

👉 Cepat letih

👉 Kurang fokus dan konsentrasi



AGEN SAH SHAKLEE ANDA
BOLEH HUBUNGI SAYA TERUS JIKA ADA SEBARANG PERTANYAAN

BERMINAT UNTUK MEMBELI DAN MENGETAHUI PRODUK DENGAN LEBIH LANJUT, BOLEH KLIK PADA LINK DI BAWAH 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f7e1cf2f7f76693cd4ee62bf949c6253

jika terdapat pertanyaan mengenai pengisian borang online boleh terus hubungi saya

HIDAYAH 012-7630335



ASSALAMUALAIKUM 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
Continue Reading